Adel verplicht (033)

25 februari 2017
Hits: 649

woensdag 26 juli-2006
Dankzij een paar ijverige woelmuizen in het land van Albert en Paola krijgen wij van tijd tot tijd fleurige inkijkjes in de Belgische samenleving. Zo werden wij onlangs verwezen naar een artikel in het gerenommeerde magazine Knack van 12 juli jl. Ging over het dagelijks leven van het Belgische koningspaar, inclusief de personages die met enige regelmaat en eerbied hun koninklijke kont kusten. Zo bleken Albert (die net als onze missing man van Soestdijk nogal eens buiten de deur neukte) en Paola (van wie hetzelfde werd verondersteld) op goede voet te staan met zakenlieden als Etienne Davignon en Maurice Lippens (1). Nou valt er over smaak niet te twisten, maar het kan er bij ons niet in dat de twee koninklijke hoogheden nooit gehoord hebben van de parallelle dossiers van de zaak Dutroux. Het ontbreekt er nog maar aan, dat ze elke zondag samen met de burgemeester van Knokke-Heist een balletje gaan putten op de golf.
En het wordt nog erger. Want wat staat er verderop in hetzelfde artikel?
“ ... Daarnaast hebben de koning en de koningin ook goede kennissen die hun interesses delen. Zo iemand is de antiquair Axel Vervoordt. Op zondag laat de koningin zich naar verluidt geregeld nar zijn kasteel in ‘sGravenwezel brengen om er het antiek te bekijken, koffie te drinken en door de prachtige tuin te wandelen.”
Ja, hallo. Kan iemand uit die duffe zooi op het paleis daar even een blik werpen op onze site?
Gewoon even zoeken op de naam Axel Vervoordt. Kan je lachen. Of van ellende de kroon opvreten. Hebben die mensen nou een bord voor hun kanis of hoe zit het? Tuurlijk, tuurlijk, bij ons was een notoire pedofiel dertig jaar lang de persoonlijke advocaat van Bea en Claus. Maar moet een Saksen Coburg zonodig in de voetsporen stappen van een Oranje? Nee toch! Nou dan. Stay tuned.

1. Zie eerdere bijdrages in deze serie op onze Followupsite.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 649
Adel verplicht

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch