Skip to main content

Paris s'éveille (009)

22 mei 2017

Ziad Takieddine is geen onbekende in onze annalen. Al hadden we nogal eens moeite met de spelling van zijn naam. Zo besteedden we ooit al eens een pondje aandacht aan zijn rol bij historische Pakistaanse en Libische steekpenningenaffaires, waarvan ex-president Sarkozy nog wel eens zwetend wakker schiet (1). Maar zijn naam duikt ook op in de Macron-hacks die begin mei op het net werden gesmakt. Die hacks waren afkomstig uit de files van het “En Marche”-verkiezingsteam van de ouwe fietsliefhebber en hielden verband met de vijandige en illegale overname van de Franse smart card onderneming Gemplus International door de Texas Pacific Group (TPG) in de jaren 2000 t.m. 2004. In 2002, maakten de Amerikanski's al een flinke stap voorwaarts in dit deels ondergrondse project door de benoeming van Alex Mandl tot CEO van Gemplus. Een topzakenpief die in 2015 ernstig in de koplampen kwam te staan toen van hier tot gunder paniek ontstond over de kwetsbaarheid van de simmetjes van Gemalto, de merge van Gemplus en Axalto uit 2006. Vooral het feit, dat Alex indertijd opperhoofd was geweest van het door de CIA op de wereld geschopte In-Q-tel (2) en bestuurslid van het al evenzeer door CIA-teken besmette American Enterprise Institute (3) baarde nogal wat opzien. Kwam nog bij, dat hij bij het overnameproject ondermeer gebruik maakte van de diensten van onze vriend Ziad Takiedinne en de met zijn Nazi-afkomst worstelende Duitse heiligekoeienfabrikant Stefan Quandt (4). Lekker fris dus allemaal.
Vraag is wat de documentatie over deze shit in de files van “En Marche” deden. En dan met name over de geheime tegenacties van de Franse geheime smurfdiensten, het ministerie van Industrie en het ministerie van Economische Zaken, waar Emmanuel Macron in 2004 zijn entree had gemaakt als inspecteur. Verwachtten de luitjes van het verkiezingsteam lullige revelaties over die affaire en hadden ze zich vantevoren al daartegen gewapend? Vooral omdat die tegenacties geen reet hadden opgeleverd. Mogelijk, misschien zelfs waarschijnlijk. Meer in de volgende aflevering. Stay tuned.

En verder zijn we van mening dat Little Rock en Londen verwoest moeten worden.

(1) Zie de serie “Poen en polletiek”.
(2) Zie het artikel “Sim salabim” van 26 februari 2015, waarin ondermeer SP intelligencespecialist Ronald van Raak figureert.
(3) We hoeven alleen maar Ayaan Hirsi Ali te roepen of Michael Ledeen en u weet meteen weer wat voor instituut dat is.
(4) Zie voor de pikzwarte achtergrond van de familie Quandt de serie “De Miskleun van het Rijksmuseum” in het archief van Kleintje Muurkrant 2002.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2017
Paris s'éveille