Skip to main content

Panama capers (007)

26 juni 2016

Geinig soms. Die plaatselijke sufferdjes. Dit artikel is afkomstig uit het dagvod “The Charlotte Observer” in North Carolina, USSA. Gaat over een plannetje dat de daar gevestigde Wachovia Bank had ontwikkeld om in het buitenland verblijvende rijke stinkers een riant hypotheekje te bezorgen voor de aanschaf van een hoop luxe stenen in een Thais resort. Samen met een grutter in die branche uit Bangkok trok de bank bij het Panamese Mossack Fonseca een onderneming van de plank en nam plaats in de startblokken. Alleen het startschot bleef uit. Kwam volgens voornoemd artikel omdat het enorme spaarvarken in Charlotte in moeilijkheden raakte. Door het wereldwijde instorten van de stenenmarkt en de daarop volgende internationale crisis. Het varken ging in de ramsh en werd een dochter van een andere Amerikaanse joekel: Wells Fargo.
Leuke uitleg van het sufferdje. Maar gek genoeg wordt niet vermeld, dat staatssnuffelaars rond die tijd bij Wachovia waren binnengevallen en al redelijk snel hadden uitgevogeld dat de betrokken banksters tussen 2003 en 2008 een wasstraat hadden gerund ten behoeve van Mexicaanse vertegenwoordigers van de Witte Reusindustrie. Voor een totaal bedragje van 378 miljard dollar (1). En dat wapenfeit zal zonder twijfel mede van invloed zijn geweest bij het besluit om bij Wells Fargo op schoot te kruipen.
Overigens liep Wachovia daarmee vooruit op een trend die langzamerhand zichtbaar wordt in de USSA. Gealarmeerd door de verzwakking van de petrodollar kijken financiële bollebozen uit naar alternatieve mogelijkheden om de groene rug te schragen. Het her en der legaliseren van soft drugs en het onder aanvoering van de Rothschildjes installeren van vrijhavens à la Mossack Fonseca binnen de Amerikaanse landsgrenzen zouden erop kunnen duiden dat die bollebozen een oplossing hebben gevonden: de narcodollar (2). God, dat we dit nog mogen meemaken. Je zou bijna spontaan een Witte Weduwe opsteken. Of in uiterste verwarring een lijntje snorkelen. Stay tuned.

(1) Zie ons artikeltje “Wasstraat” dd. 6 september 2010.
(2) Mocht u wat tijd over hebben tussen het eerste en tweede bakkie leut goegel dan even naar het recente artikel “From golden dollar to petro dollar to narco dollar” van William Engdahl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016
Panama capers