Valse vlag (017)

woensdag 23 februari-2011
Sorry. We hebben even zitten snurken. Beetje jammer, want op de twaalfde van deze maand boerde een Californische zendgemachtigde wel degelijk iets interessants. Mitch Blacher, een journalistieke speurneus bij KGTV, had ene Al Haller voor de camera gesleurd. Niet echt een lullo, die Al. Hij verdient zijn hamburger en coke als onderbaasje van de haven in San Diego en officier bij de douane aldaar. En Al bleek een speciale opdracht met zich mee te zeulen: uitkijken naar nucleaire, chemische en biologische narigheid. Vriendelijk voorthobbelend over een kade en door loodsen met auto's vroeg onze speurneus tussen giegel en zoenapparatuur:

"Eigenlijk zoekt u dus naar een vuile bom. Een nucleair wapen.
Haller: Correct. Massavernietigingswapens.
Mitch: Al eens eentje gevonden?
Haller: Niet op deze locatie.
Mitch: Maar ze zijn wel eens aangetroffen?
Haller: Ja
"

Toen greep een buiten beeld vertoevende persbons van de haven in. Een paar dagen later werden Al's uitspraken officieel ontkend. Of ie inmiddels betonnen schoenen heeft gekregen en in de haven is geplompt weten we niet. Zeg niet dat het niet kan. Er is daar voldoende expertise op dat gebied.
Oh, bijna het toetje vergeten. In de vrij recente serie "Roestig" maakten wij melding van de langdurige aanwezigheid van een antieke Mercedes in de Rotterdamse haven. De eigenaar wil hem niet ophalen, omdat er merkwaardige gaten in de Merc bleken te zitten, terwijl de wagen er bij aankoop in de Verenigde Staten spatjezuiver uitzag. Een meneer van het TNO uitte het vermoeden dat er nucleair materiaal was meegesmokkeld, dat onderweg was gaan lekken. Kwam nog bij dat er geen reet klopte van de bijbehorende paperassen. Maar dat vormde allemaal geen aanleiding voor de Haagse autoriteiten om eens een stevig onderzoek ertegenaan te smakken.
Overigens, het vervoer van de dure hoestbui was verzorgd door Able Cargo. Een specialist in het vervoeren van auto's over de hele wereld. En wat denk je wat? Able Cargo heeft zijn hoofdkwartier in ... San Diego. Elke dag een bordje conspiracy? Heerlijk. Stay tuned.

Valse vlag

  • Hits: 339
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch