Adel verplicht (046)

25 februari 2017
Hits: 1358

vrijdag 28 oktober-2011
Gisteren meldden een paar vodden uit de Belgische mainstream dat burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist een paar maanden smurfbescherming heeft genoten. Een of andere avonturier had namelijk laten weten dat hij van plan was Leo een Heinekenkunstje te flikken.
Wie zou zo'n plannetje in mekaar hangen en waarom? Hebben snuffelsmurfen een tijdje aan zitten knagen. Uiteindelijk bleek het te gaan om iemand die al in de petoet zat. Tot nu toe is er noch over zijn identiteit, noch over de reden van zijn voornemen iets over de muur gegooid. Stilte alom.
We mogen aannemen, dat het anonymus om ordinaire poen te doen was. Maar er zijn op dat thema toch ook variaties mogelijk. Want zoals onze trouwe lezers weten is Leo's verleden niet onbevlekt. Nog afgezien van de verklaringen van meerdere X-getuigen, dat hij een gewelddadige koterkruiper cq. een varken is heeft de burrie zelf ook nog eens een weekje doorgebracht in een kruipruimte in Sevilla. Wegens een "betreurenswaardig misverstand". Maar om welk misverstand het nou precies handelde hebben we nooit mogen vernemen.
En dan waren er in het verleden ook voortdurend geruchten over niet zo deftig zakendoen en machtsmisbruik. Onder andere met gappies van de Royal Zoute Golf Club, waar patrouillesmurfen de afgelopen maanden zich herhaaldelijk manifesteerden. Dit in tegenstelling tot vroeger, aldus De Morgen gisteren. Ze zagen nooit smurfen op de golf. Behalve dan natuurlijk toen er tussen Leo's tee's, bunkers en putten een voorraadje cocaine werd aangetroffen. Maar als je vod tot het koninkrijk van Christian van Thillo (net als Leo lid van de illustere Club Lorraine) behoort, dan wil je nog wel eens wat vergeten.
Kortom, meneerke Anonymus kan naast het binnenhengelen van ordinaire poen ook een andere reden hebben gehad om graaf Leo uit zijn dagelijks ritme te tillen. Zal het wraak wezen. Of het innen van een achterstallige rekening. Wij blijven onze middelvinger aan de bloedbaan houden. Dus stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 1358
Adel verplicht

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch