Skip to main content

Oud zeer (003)

14 december 2015

Het kan u niet zijn ontgaan. Oud-politicus Willem Aantjes is herenigd met zijn schepper. Willem was een van de founding fathers van het CDA en fractieleider van het vehikel in de Tweede Kamer van de jaren zeventig. Tot ie in 1978 van achteren werd getackeld met zijn oorlogsverleden door Lou de Jong. De toenmalige baas van het Rijks Instituut Oorlogs Documentatie, die van de overheid de opdracht had gekregen om de allerergste gebeurtenissen uit WO II tot nader order te begraven. Mocht u bekropen worden door een onstuitbare behoefte om iets meer aan de weet te komen over Willem's Werdegang in de jaren 40/45, dan kan u terecht in Wolff in de klem op de site van de Morgenster. Een artikel over het naar de kant halen van de communistische spitsspeler Joop Wolff, die ook al geblesseerd raakte door een tackle van achteren. Aan die kant was Joop namelijk buitengewoon kwetsbaar door zijn ellenlange verleden als koterkruiper.
Mocht u denken, dat het een soort gewoonte was bij de overheid om luitjes van enige importantie naar believen met hun verleden te confronteren, dan moeten we u teleurstellen. Zo tetterden de msm een paar dagen geleden dat bollebozen van het TNO i.c. het FOM (Fundamenteel Onderzoek der Materie) Albert Einstein te kakkerd hadden gezet. Door aan te tonen dat er een onzichtbare en instantane oftewel directe verbinding bestaat tussen elektronen. Ook als die zich ver van elkaar af bevinden. Iets wat Albert altijd had weggezet als een spooky action at a distance.
Heel prachtig allemaal, daar niet van. Maar als wij FOM lezen denken wij meteen aan het ontstaan van dat instituut en zijn eerste bewoner: professor Jaap Kistemaker (1). Zo fout als fout geweest zonder daarover te zijn getackled door de Nederlandse overheid. Vreemd, want meneer had tijdens WO II voor de Duitse spionageorganisatie Cellastic gewerkt, dat vlijtig bezig was om de Berlijnse bende tijdig te voorzien van een atoombom. Dat het niet lukte was niet de schuld van Jaap en zijn geleerde Nederlandse gabbers op dit terrein: De Haas, Ketelaar en Zwartsenberg (2). Jaap had overigens nog meer geleerde gabbers die tijdens WO II oerfout waren en daarna dik betaald door de Nederlandse overheid ongestoord hun carrière konden vervolgen. Ook bij TNO cq. haar dochters. Hebben we het nog over. Stay tuned.

(1) Later zou het FOM een nog grotere faam verwerven door de aanwezigheid van de Pakistaanse metallurg Abdul Qadeer Kahn binnen haar muren. De spion die geen spion was. Zie voor hem het artikel Miljoenen dodelijke slachtoffers op de site van de Morgenster.
(2) Zie Hoe fout is Urenco? uit Kleintje Muurkrant 370 dd. 16 augustus 2002, Het Lippmann Rosenthal-archief & Degussa uit Kleintje Muurkrant 319 dd. 22 maart 1998 en klein maar fijn aflevering 5 van de onthullende serie Naar de kloten. En als je toch bezig bent, kijk dan ook even naar "De CDU-affaire - schaduwen uit het verleden.

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 december 2015