Oud nieuws (003)

01 juni 2021
Hits: 707

Door Jan Portein.

Ze doen net of het nieuws was. De Amerikaanse snuffelbrigade van de NSA en een peletonnetje Deense collega's hebben bij verschillende Europese partners de boel afgelegd. Via het glasvezelweb dat vanuit Amager in de loop der jaren is gesponnen bij buren als Zweden, Noorwegen, Duitsland, Nederland en Frankrijk. Zowel bij bedrijven als bij topdogs hebben zij hun oortjes te luisteren gelegd. Wat dat laatste betreft al dan niet met een dikke kont (1).
Nou hoeven wij alleen maar te verwijzen naar ons artikel “Ollongren en de speurneuzen” van 7 december vorig jaar om aan te tonen dat al die opgeklopte eilie in de msm naar schimmelkaas ruikt.
Of freule Ollie zoals beloofd inmiddels ooit bij haar Deense evenknie heeft aangeklopt over deze heikele materie en zo ja, of ze antwoord heeft gekregen weten we niet. Maar allicht dat er iets is blijven liggen toen ze op 25 maart jl. werd overvallen door een coronagolf en naar huis vluchtte. Om van daaruit te proberen een andere functie voor Pieter Omtzigt op te duikelen. Nu we het toch over hem hebben. Als er iemand zal zijn afgeluisterd tussen Delfzijl en Vaals dan is dat Pieter. Na zijn verdediging van Edward Snowden bij de Raad van Europa (2), zijn storende activiteiten bij het afrollen van de MH17-story (3), zijn lastige geëmmer over de Nederlandse hulp aan Syrische baardgroepen (4) en zijn geneus in de affaire rond onze vermoorde Maltese collega Daphne Caruana Galizia. We zullen er nog van horen. Of niet. Dat laatste is waarschijnlijker. Stay tuned.

(1) Zie het genante serietje “Kont”.
(2) Zie “Snowden. En toen?
(3) Zie “Pietertje in Tjibbeland”.
(4) Zie “Stef en de lente”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2021
Aantal keren bekeken: 707

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch