Alert (001)

woensdag 31 augustus-2005
Je zou het haast vergeten met je buik in de zon en een pilsje erbij. Die zogenaamde dodenlijst.
Naar men zegt samengesteld door de F-side van Mohammed United. En daar zouden dan naast voor de hand liggende luitjes als hare majesteit Ayaan I en die peroxyde-boy bijvoorbeeld ook Balkenbende himself, neocon Van Aartsen en Piet Hein op staan. Dus die worden bewaakt. Ook hun huis. Door een stel bromsnorren in een hokkie op palen. En rigoureus blijkens een bericht uit de journalistieke samenleving dat ons gisteren bereikte.
Als je namelijk het huis van de premier op de kiek neemt loop je een goeie kans om na aftocht een wat anoniem uitziend autootje achter je kont aan te krijgen met een paar platte petten erin. Plotseling verschijnt dan uit het niets een motormuis met een zwaailicht en word je klem gereden. En vervolgens word je gevraagd of je het huis van Balk voor de eeuwigheid hebt vastgelegd of misschien voor een kortere periode. Het is hun werk, maar gelukkig begint een eenvoudige Nederlander in het wild het gelukkig allemaal weer als poppenkast te zien.
Met Piet Hein is er overigens iets bijzonders aan de hand. Op 18 april kocht hij niet ver van zijn bewaakte onderkomen voor 920.000 pegels een ander huis met een hypootje van iets meer dan een miljoen. En verhuisde. Nou zou je denken dat de bromsnorren hun hokkie ook verplaatsen. Niet. Het nieuwe paleisje van Piet Hein wordt niet bewaakt!!!! Dan welt bij ons in een onbewaakt ogenblik meteen de prangende vraag op: Is Piet Hein van de dodenlijst afgehaald? Wat weet hij, wat wij niet weten? Kan iemand in de Kamer daar eens een vraagje aan wijden? Tussen die over de rimpelvullers en Veerman in? Dank u.

Alert

  • Hits: 358
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch