Skip to main content

Verlakkerij

dinsdag 13 mei-2014
Met de Europese verkiezingen in zicht en de stemming onder de onderdanen van de EU zo ongeveer op het nulpunt, is het uiteraard tijd voor positief nieuws. Althans in de gewone media. Eén van de vele vormen van fraude, die inmiddels normaal is geworden is het volgende. Je bent een Griekse bank en je hebt serieuze liquiditeitsproblemen. Wat te doen? Simpel, men neme een a4, schrijf daarop dat je 1 miljard uitleent. Aan wie? Aan jezelf! Met dat a4 ga je langs het Griekse Ministerie van Financiën, die zet er een stempel op. Met dat gestempelde a4tje ga je naar Frankfurt, naar de ECB. Je levert dat a4 daar in et voilà 1 miljard euries wordt overgeschreven naar je bankrekening.
Waanzin? Ja, maar inmiddels is gebleken dat alleen al tussen januari 2013 en februari 2014 in totaal zo 41 miljard euries naar Griekenland zijn overgeschreven. Evenveel als het door het Europese Parlement goedgekeurde steunbedrag aan Griekenland. In totaal dus 41 miljard officieel en nog eens 41 miljard via een achterdeur. Vanaf maart 2015 zal de ECB dit niet meer doen.
Griekenland moest wel de staatsboekhouding bijwerken en de schuldenlast verhogen. Dus Grieken en gewone mensen nog weer een tandje erbij op de broekriem, doorbijten. En eh, bejaarden: niet hulpbehoevend worden, dat is te duur voor de samenleving. We moeten allemaal alle zeilen bijzetten om door de crisis te komen, dus leef niet te lang. Behalve als je tot de financierskaste behoort, maar ja dan kun je het wel betalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen