Skip to main content

Zorreg dat je erbij komt

Hits: 413

woensdag 9 december-2009
Ja hoor, daar ging ie weer voorbij gisteravond. Zo'n drijvende doodkist van Kommertje Damen. Met allemaal alerte Jannen en Jantines aan boord. Lekker weer. Iedereen in zijn hum. Opeens alarm. Iedereen naar zijn post. Geen meeuw te zien. Zelfs niet op de radar. Maar alle kanonnen zijn in beweging. Misschien was Van Middelkoop in aantocht om eenmaal aan boord "mission accomplished" te roepen.
Maar helaas, dat zullen we nooit weten want verder gaat dat wervingsfilmpje van onze Koninklijke Marine niet. Het eindigt namelijk met beelden van twee Jannen en een Jantien die we al eerder zagen aan boord van die doodkist. In vrijetijdskleding, slokkie erbij, lekker op een zonnig terrasje. En wat voor terrasje! Het zitje van Hotel Restaurant Cipriani in Venetie! Waar een eenvoudig kamertje op 850 euro komt. Om over de wat grotere onderkomens maar te zwijgen.
Wat mogen die Jannen en Jantien dan wel niet verdienen? Nou, een simpele matroos mag na twee jaar al rekenen op het fabuleuze bedrag van ruim 1600 euro. Bruto. Komt nog een toelaagje van 50 euro bruto per dag bij als je buitengaats bent. Dus als we eens flink opscheppen zit je zo op 2500 euro. Bruto. Voor wat je na aftrek overhoudt kan je net twee keer je hoofd neerleggen in Cipriani. Een onderofficier misschien drie keer. Kortom, je bent wel achterlijk als je daaraan begint.
Ronk, ronk op de officiele site van de Marine: "We kunnen wel zeggen: de marine vergroot niet alleen je wereld, maar ook je bankrekening!". Ja, maar dan moet je wel elke dag tussen je vette lappen duiken. En zeker niet uitstappen bij Hotel Cipriani. Het is al eens vaker gezegd, maar die fillempies van de krijgsmacht? Allemaal nep.

Klik hier om uw reactie toe te voegen