Hop Suisse (002)

31 maart 2017
Hits: 429

dinsdag 27 mei-2008
Nee, nee. De titel heeft geen hol met voeballuh te maken. Dit is het vervolg op een bijdrage van 14 mei 2005. Voor de luie donders onder ons: ging over de Zwitserse familie Tinner. Die hoorde tot het nucleaire raderwerk van de in Nederland als een godenzoon gepamperde dr. Abdul Qadeer Khan. Een raderwerk dat in 1998 niet tot stilstand kwam na het bij mekaar centrifugeren van de mohammedaanse bom. No way. Khan en zijn jongens gingen ermee de boer op. Onder andere de Lybische. En gossiepossie dat werd ontdekt door de CIA. Dus Khadaffi kon het schudden.
Maar wat bleek? De Tinnertjes hadden twee agenda's in hun aktentas. Ze leverden om de donder wel via Turkije en Maleisie verboden paddospulletjes aan de Lybische zandhaas, maar ... onder regie van de CIA. Konden de Amerikanski's namelijk mooi bewijzen dat Khadaffi een schurk was en zijn land rijp voor een invasie. Tenzij hij in de westerse ganzenpas ging lopen. En wat deed ie? Juist. U mag straks even met juf mee.
Maar wat gebeurde er daarna in Zwitserland? Er kwam een justitieel onderzoek tegen de Tinner-soldiers op gang. En om te voorkomen dat ze die Beine zouden nemen belandden ze in 2005 achter het gaas. In afwachting van een inktzwart proces. Dat zagen ze even niet zitten. Dus gooiden ze in arren en ski's moede hun samenwerking met de CIA op straat. De meisjes en jongens in Langley gingen daarvan uiteraard zwaar over hun plas en over tot damage control. Ze verzochten, correctie, ze eisten van hun Zwitserse collega's dat ze een Matterhorn aan bewijsstukken van al dat duistere geklooi vernietigden. Anders zouden tijdens het proces allerlei geheime gegevens over het Khan-netwerk naar buiten kunnen komen. Met alle gevolgen vandien.
Misschien niet met liefde, maar wel met instemming van hun Bundesrat en onder toezicht van de CIA gingen de Zwitserse snuffelaars uiteindelijk over tot Aktion Reisswolf. Terwille van de staatsveiligheid en een rijtje andere smoezen werd daarbij een Matterhorn aan vuiligheid gecremeerd. Zucht.
Staatsveiligheid. Ja, ja. Maar hoe zit het nou met de profijtelijke activiteiten die die hoge Amerikaanse, Turkse, Israelische en Pakistaanse jongens binnen ditzelfde netwerk ontwikkelden? Waar Valerie Plame, Sibel Edmonds en onze eigen Huseyin Baybasin het over hadden. Zijn bij die Aktion Reisswolf ook daarvan bewijzen im Arsch geholpen? Kijk, dat weten we niet. Dus die Tellgangers worden hartelijk bedankt. Maar we gaan straks naar Luzern om onze jongens aan te moedigen. Kunnen we meteen effe verhaal halen. Ze zijn gewaarschuwd ... Shit, gaat het toch weer over voeballuh.
Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 429

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch