Skip to main content

Octopussy (271)

Hits: 528

donderdag 21 september-2006
Sodemekajum. Werden we toch even heftig op de nagelriemen gestampt. Dat gevalletje wiet was namelijk niet gesitueerd in R.V.'s glijhuis op Marconistraat 12, maar in het Camelotkasteel op de Patroonsweg 16. Foutje, maar waar gehakt wordt vallen vogelnestjes.
Gaan we over tot de orde van de dag en besteden we aandacht aan de zakelijke mores die onze Danny de Vito van Heino al jaren en jaren tentoonspreidt. Neem bijvoorbeeld de afwikkeling van het faillissement van de V. Groep BV. Deze BV zag het levenslicht op 29 november 1999 en overleed op 7 februari 2001. Dat was snel, het leek Overtoom wel.
Wat gebeurt er normaliter na zo’n droevig overlijden? Dan komt er op last van de rechter-commissaris als een gezwinde speer een onderzoek op gang om te kijken of er nog wat te halen valt voor de schuldeisers. Ook in dit geval werd er dus een gesprekje gearrangeerd tussen de curator en de enige aandeelhouder van het onder de zoden geraakte vehikel, Robbie. In de Camelot. Ha, denkt de betrokken speurneus, een horecaonderneming! Misschien valt er nog wat van het blok voor de schuldeisers. Nee, nee, zegt Robbie dan. Dit bedrijf hoort niet bij de V. Groep. Dit is privé eigendom. De V. Groep is gewoon leeg. Nou, zegt die speurneus dan, stuur mij de boeken maar op, ik trek aan mijn stutten.
Ja jammer, maar Robbie stuurde geen boeken. Ook niet na herhaaldelijke verzoeken. Die boeken waren er gewoon niet. Logisch volgens Robbie, want als er binnen een bedrijf geen activiteiten worden ontwikkeld hoeven er ook geen boeken te worden bijgehouden. Er was nog wel een stukkie administratie, maar dat lag bij accountantskantoor Gibo Jansen in Harderwijk.
De curator deed vervolgens verwoede pogingen om van Gibo de nodige afschriften te krijgen. Dat bleek net zo moeilijk als het schrijven van het alfabet met hamer en beitel. Uiteindelijk kwam Robbie’s accountantskantoor met een concept jaarrekening over 1999 (!) over de brug. In de balans wapperde per de 31ste december van dat jaar al de rode vlag. Volgens onze Robbie had zijn Groep wel wat schulden, maar niks om je erg druk over te maken. Een overzicht ervan? Helaas Flevokaas. Na nog wat verder gegrut te hebben adviseerde de curator het faillissement maar in te trekken en werd daarna waarschijnlijk meteen doorgestuurd naar een psychiater voor een APK’tje.
Robbie uiteraard in de zevende hemel na dit kleine succesje. Of liever 7th Heaven. Zijn International Group. Oorspronkelijk van de grond getrokken voor de detailhandel in erotische artikelen. Wel lekker voor de Svetlana’s, Olga’s, Irina’s etcetera. Konden ze zo nodig intern de apparatuur betrekken voor hun hopswerkzaamheden. Aan deze 7th Heaven besteden we aandacht in het volgende artikeltje. En via dit hemelse V.bedrijf komen we dan in nog minder joyeuze verwikkelingen terecht. Met vrienden en collega’s van Robbie. Maar alles op zijn tijd. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen