Mafbaardistan

Hits: 320

woensdag 26 september-2012
De jongens en meisjes van de Amerikaanse Drugs Enforcement (DEA) werken zich dagelijks naar wij aannemen een slag in de rondte om de handel in verwarrende middelen in ieder geval te beperken. Doen ze soms met middelen waarvan een eerstejaars rechtenstudent al zenuwachtig wordt, maar laten we het erop houden dat de DEA-tjes wat overenthousiast zijn. Meestal gaat het bij hun trimacties om avontuurlijke figuren uit hooguit de derde klasse van de mindbenderklasse. Stuiten ze op luitjes uit de hogere regionen cq. de eredivisie dan krijgen ze problemen. Piepels uit regeringskringen, het bankwezen, de grootgrutterij etcetera behoren in dit verband tot de untouchables.
Zo hebben de antidrugs-smurfen al jaren de broer van de Afbaardse president Karzai op de korrel. Ze weten zeker dat ie een gezellig deel van de 65 miljard dollar (ex-BTW) die Afbaardistan jaarlijks in die handel omzet, naar paradijselijke kluisjes laat overhevelen. Maar ze mogen hem niet bij de baard grijpen. En mochten ze onverhoopt toch te dichtbij komen, dan krijgen ze een oekaze uit het Witte Ziekenhuis en/of Langley dat ze hun adrenaline maar ergens anders moeten aftappen. Dat viel bijvoorbeeld op te maken uit een gehackte mail van de beveiligingsoutfit Stratfor getiteld: RE: Humint - Afghanistan – Karzai (Strictly protect – Confidential).
Vreemd? Niet echt. Het gaat om een eenvoudig samsommetje. Als je de handel in Afbaardse heerlijkheden verbiedt lazert daar de hele boel in mekaar. En daar niet alleen (1). Vandaar onze militaire aanwezigheid daar. Het heeft geen zak te maken met het planten van een democratieboompje of een beter leven voor de Afbaardse dames. Het gaat om een smak poen en zo lang de bodemschatten in het tuintje van de broertjes Karzai niet opgetakeld kunnen worden blijft de handel in hun verwarrende middelen intact. De rest is windowdressing en onkruidbestrijding.

(1) Zie de uitspraak van Antonio Maria Costa in het artikeltje “Dope” van 5 mei 2010.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 320

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch