Opgeruid staat netjes (038)

26 januari 2023
Hits: 264

Ze hebben het ons lekker makkelijk gemaakt, lieve climatekids. Om beschuldigd te kunnen worden van opruiing hoef je nu niet eens meer op te roepen om het Rijksmuseum in de fik te steken of Rutte in een kelder vast te houden. Het volstaat dat je voor de tigste keer je vrienden en vriendinnen verzamelt om voor een kwartiertje of zo op dat stukkie autoweg te gaan zitten.

Er zijn al heul wat mensen ‘preventief’ opgepakt omdat ook zij hebben opgeroepen om zaterdag aanstaande weer es een keer de A12 in het Haagse op te lopen en te bezetten. Er werd ook al eerder over geschreven -bijvoorbeeld hier- zodat ik hier kan volstaan met de oproep aan jullie, de mensen van de toekomst, om het zaterdag niet alleen op de Hagenezen te laten aankomen.

Zoek het doel dichterbij. Bij jou in de straat bijvoorbeeld. Neem een makkelijke stoel mee. En een bord of iets van witte stof met daarop de leus: Sta even stil voor het klimaat! En app natuurlijk je klas en je vriendenkring of als je die niet hebt die van je broer of zus om er bij te komen zitten of, beter nog, het volgende kruispunt of de volgende rijstrook te bezetten.

Zo blokkeren we met ons allen zaterdag van Biddinghuizen tot Breskens en van Zwammerdam tot Zevenaar de wegen en weggetjes voor het winkelend publiek (helpt ook de consumptie omlaag) en laten we als klimaatgeneratie zien dat opruien en opgeruid worden geen zonde maar een deugd is…

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 januari 2023
Aantal keren bekeken: 264
Opgeruid staat netjes

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch