Skip to main content

Op zijn Frans

22 maart 2017

Gisteren hadden we het toevallig nog over hem. Pierre Moskovici. Commissaris van Poenzaken in de junta van Jan Kloot Juncker. Pier had net als Jeroen Shitonyourshoe een dezer dagen een conspiratief bommetje uit Athene in zijn gleuf gekregen, ware het niet dat de Griekse postsmurfen dat bommetje tijdig uit de zak hadden gevist. Waarom Pier op de nominatie stond voor een ferme craquelébehandeling moge duidelijk zijn. Hij wordt door boze Grieken aangezien voor een van de schooiers die notabene met een ouwe Griekse truuk hun land hadden veroverd. Ze waren namelijk binnengekomen met een Trojaans paard. Dat zat vol met poen om de Grieken er weer bovenop te helpen. Helaas bleek die poen te bestaan uit giftige leningen en u weet inmiddels wat er gebeurd is.

Terug naar Pier. Via de Franse presidentskandidaat Francois Fillon. Die laatste lijkt zich, zoals u zonder twijfel ergens heeft meegekregen, schuldig te hebben gemaakt aan een staaltje nepotisme. Hij zou vrouw en koters leuk betalende baantjes hebben bezorgd zonder dat ze zich daarvoor uit hun knoken hoefden te werken. Daarnaast zou hij dure kleren hebben aanvaard van zijn goeie vriend Robert Bourgi. Een bef met interessante contacten in Frans-Afrikaanse kringen. Die kleren waren bij elkaar gespeld in de exclusieve Boutique Arnys voor het luttele bedragje van 13.000 euro. Gewoon een cadeautje.

Is zoiets typisch Frans? Zou je haast zeggen. Want waar kwam de illustere Geketende Eend gisteren mee aanzetten? Dat onze Pier ook dure kleren van een vriend had gekregen. Ook uit Boutique Arnys. In dit geval betaalde een wijnboer la facture. Ene Laurent Max Starkman. Leverancier van het Elysée en andere bestuurlijke samenscholingen. Hoe hoog die rekening was en wat daar tegenover stond? Geen idee. Het hoeft natuurlijk niet meteen om een gevalletje corruptie te gaan, maar om zoiets van als jij mijn rug krabt, krab ik die van jou. En allicht dat het dan meteen om dure krabbels gaat. Denk alleen maar aan Bibi Netanyahu en je beseft dat het kennelijk zo gaat in die kringen (1). Jaloers? Mwa. Oké, zij hebben Chanel nummer 5, maar wij Bonheur nummer 6. En wat is er meer waard? Stay tuned.

(1) Zie de serie “Bye bye Bibi”. Daarin is sprake van bubbels, sigaren en hotelrekeningen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2017