Op de vlucht

16 juni 2015
Hits: 506

Nep. Niks anders. En niet voor het eerst. Een kwootje uit de toen nog paradijselijk Telegrof van 10 mei 2014. Komt ie:

Na een zoektocht van maanden is de voortvluchtige meesterfraudeur Robert van de R. (64) uit Bosch en Duin gevonden in Marbella en eergisteren op verzoek van de FIOD gearresteerd door de Spaanse politie”.

Het artikel was van John van den Heuvel (1). De meesterfraudeur heette voluit Robert van de Rhee. Stel dat je als vermaard onderzoekjournalist op het spoor komt van zo'n laaienlichter. Of je krijgt een tip. Wat doe je dan tegenswoordig? Dan kruip je even voor de digitale piano en je haalt alle info op die bij Goegel te vinden is. En je kan ons niet wijsmaken dat Johnnieboy dat niet heeft gedaan toen hij het gevalletje Van de Rhee ter hand nam. Wat trof onze meesterspeurder op Goegel aan? Een Bijbelse vloedgolf aan artikelen over de meesterfraudeur in de serie “Octopussy van Kleintje Muurkrant. Inclusief diens woon- en verblijfplaats. Dus wat nou “een zoektocht van maanden”?
Gisteravond hetzelfde geintje in Johnnie's teeveeprogramma “Op de vlucht”. Daarin was ie op zoek naar Viviane V., die in België vier jaar cel voor haar reet had gekregen wegens de ontvoering van haar zoon naar Curacao. In verband daarmee stond Viv op de internationale zwarte lijst en hadden onze zuiderburen aan de Curacaose hotemetoten om uitlevering verzocht. En verder liepen er nog een paar onderzoeken naar een paar financiële kunstjes uit Viv's woelige verleden.
Wie was Viviane V.? Dat was Viviane Verhoeven. Een van de hoofdpersonen uit onze populaire serie “Antillen vice versa en een goeie vriendin van Nardy Cramm (2). Als je John mocht geloven was het nog een hele klus om haar adres op te duikelen. Zagen we hem samen met een paar lokale speurneuzen met wallekie tallekies een hele dag rond rondrossen om Viviane uiteindelijk tegen de avond in beeld te krijgen voor haar luxe villa in de luxe wijk Zuurzak. Poe, was dat effe werken. Wat schreven wij op 11 juni 2014? Dat ze op Zuurzak 9 woonde. En je kan ons niet wijsmaken... 
Nog zo'n afknappertje. In de aftiteling stond nergens “Met dank aan Kleintje Muurkrant”. Maar wij zijn maar klein en John is groot.

(1) Je hep ook mensen die de Telegrof niet (meer) lezen. Die konden voor het verhaal over Robbedoes terecht in John's teeveeprogramma “Op de vlucht”.
(2) Nardy, die net als Viviane geen vetvrij verleden heeft, is de stuwende kracht achter het officieel niet bestaande speurneuzenbureau Curiel & Shwarma en een suggestieve artikelenreeks in de Knipselkrant over de toenemende invloed van de gokmafia op Curacao. Dat laatste met een vocabulaire die af en toe sterk doet denken aan die van Kleintje Muurkrant en onze voortvarende SP-parlementariër Ronald van Raak in vuur en vlam zet. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 juni 2015
Aantal keren bekeken: 506

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch