Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (072)

27 februari 2020

Macron bezocht Hôpital Pitié-Salpétière te Parijs en kreeg van een arts in niet mis te verstane bewoordingen te horen dat hij nalatig is: 'Toen de Notre Dame afbrandde handelde u onmiddellijk met geld. Nu staat de zorg in brand en handelt u niet'. Zie Macron reutelen zonder verweer. Hij is nergens.

En nog steeds geven peilingen van MSM aan dat een meerderheid van de Fransen de acties steunt!
Acte 67 had als zwaartepunt Lille. Al voor de (door de prefectuur toegestane) demonstratie werd Jerôme Rodrigues, 'de knuffelbeer uit Parijs', gearresteerd. Het is een gebruikelijke procedure geworden om hem aan te houden. Een 'leider'. Net als Eric Drouet die op de grote Landbouwtentoonstelling bij Porte de Versailles werd gearresteerd, waar hij gewoon voor had gekocht. Zo wil de macht de beweging breken. Maar de Gele Vesten kennen geen leiders. Een misvatting van de macht. De stoet te Lille werd vanaf vertrek door gendarmes en CRS omcirkeld. Helikopter erboven. Even later kwamen de traangasgranaten (cyanide; ook de politie wordt er wekelijks aan blootgesteld) neer. Het overeengekomen parcours werd door de politie opeens veranderd. Onze eigen (Nederlandse) verslaggever ter plaatse doet verslag. Hoe de politie van begin af aan de confrontatie heeft gezocht. Zeker, er lopen BlacBloc's en Antifa's mee. Dat moet dan het voorwendsel zijn voor het politiegeweld. Politiegeweld kan op termijn slechts leiden tot geweld tegen de politie. Die onderbetaald zelf in actie is. Dat ze zich voor dit geld laten lenen voor geweld tegen de bevolking. Natuurlijk, ze krijgen 350 e bonus per zaterdag. Dat moet ze verleiden de bevolking te terroriseren.

En ook in Algerije is het volk al precies een jaar in verzet, de 'Hirak' tegen de macht. Ze hebben Bouteflika naar huis gestuurd en zijn vervolgens door de werkelijke machthebbers (het leger) met een kluitje in het riet gestuurd. Maar ze geven niet op. Demonstreren iedere vrijdag. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2020
Op de barricades in Frankrijk