Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (044)

31 juli 2019

Steve is gevonden. 5 weken na de politiecharges die hem en 14 anderen die tijdens een muziekfestival in Nantes de Loire indreven. De veertien overigen wisten zich te redden, Steve verdronk en werd het symbool van het verzet tegen het politiegeweld dat Frankrijk nu al tien maanden teistert en in haar greep houdt. Overal werd de leuze 'Waar is Steve?' op de muren gekalkt en nu zijn lichaam is gevonden wordt overal in het land gedemonstreerd tegen de regering Macron die dit politiegeweld mogelijk maakt, zoals in Toulouse, de hoofdstad van het verzet (zie video). Dit muisje zal nog een staartje krijgen voor de autoriteiten. Volgende zaterdag zal Steve worden herdacht tijdens de wekelijkse demonstraties van de Gele Vesten.
Vorige zaterdag tijdens Acte 37 werd nog 'Waar is Steve?' meegedragen. Nu hij gevonden is zal de woede zich ontladen. Het zal een nieuwe impuls geven aan het volksverzet.
Opmerkelijk was ook het overschilderen van de leuzes van de Gilets Jaunes tijdens de Tour de France (zie video). Het laat zien hoe creatief de beweging is.
Het is niet voorbij, al lees of zie je niets meer in de MSM. Macron kan zich opmaken voor een hete herfst.
Een lange documentaire over de GJ voor wie zich een beeld wil vormen van de afgelopen tien maanden (zie video). (WK)

WK
https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1156674470486204417?s=09

Opnieuw Toulouse, hoofdstad van het verzet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 juli 2019
Op de barricades in Frankrijk