Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (040)

06 juli 2019

'Paris vaut bien une messe' ('Parijs is wel een mis waard') wordt de Franse koning Henri IV die katholiek werd om de troon te bestijgen toegeschreven en dat geldt evenzeer voor zijn opvolger Emanuel Macron: Parijs is de helft van Frankrijk. Als het hem zou lukken om het volksverzet in de hoofdstad de kop in te drukken, zou dat zijn kansen om te overleven vergroten. Macron 's hoop is Parijs te 'pacificeren'.
Nederlanders begrijpen er uiteraard niets van: protesten die al sinds november voortduren. Dat Macron oorlog voert tegen zijn eigen volk is hen ontgaan. Daarbij: iedereen die zijn informatie baseert op wat MSM ons serveert zal in de mening verkeren dat het protest bezig is uit te doven. Zo'n langdurige actie is ook niet meer van onze 'snelle tijd' van individualisme en ieder voor zich.
Dat zouden ze (de macht) wel willen.

Angstwekkende sirenes begeleiden de stoet van Acte 34 in Parijs. En de even Angstwekkende gehelmde robots van Castaner omringen wat ze hopen dat de laatste resten zijn van het volksverzet in de zomer. Alles is nieuw voor de beweging. Nooit stond iets vergelijkbaars op het programma. Dat de mensen zo strijdbaar blijven, ondanks maar ook dankzij de uitgeschoten ogen, de afgedrukte handen en 'bijkomstige' doden, het is iets wat niemand in het land van het Pietenprotest en 'de jongeren voor het klimaat' op waarde zal schatten.
Ze verdienen onze steun. Frankrijk is vakantieland No1 van de Nederlanders. Loop mee met de Gilets Jaunes op zaterdag deze zomer! Zoek uit waar het regionale verzamelpunt is. Ontvouw de Nederlandse vlag (een kwart slag en je hebt de Franse, een eerbetoon aan onze Republiek!).
Het Franse volksverzet is een voorbeeld voor de wereld. Van Algerije tot Haïti en de Soedan. (WK)

WK
https://thehill.com/opinion/civil-rights/451813-france-has-turned-into-one-of-the-worldwide-threats-to-free-speech?amp#click=https://t.co/187hX8o7bp

Erg goede analyse.

WK
https://www.spiked-online.com/2019/07/02/so-now-you-care-about-frances-brutal-treatment-of-protesters/#.XSJLg_mXyg8.twitter

Verontwaardiging over politiegeweld tegen klimaatactivisten wel en tegenover gele vesten niet....

WK
https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1147470334498607105?s=09

Zie de steun van de bevolking!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 juli 2019
Op de barricades in Frankrijk