Op de barricades in Frankrijk (030)

19 april 2019
Hits: 1186

2000 'casseurs' staan volgens minister van binnenlandse zaken Castaner klaar voor Acte XXIII in Toulouse, Bordeaux en Parijs. Ditsoort voorspellingen hebben de neiging uit te komen in het spel tussen het verzet en de regering Macron. Nooit werden deze vandalen, de 'Black Bloc's, ooit voor het gerecht gebracht. Hoe kan zoiets vraagt het denkende deel van de bevolking zich af. Er bestaan speciale eenheden tegen terrorisme. En de BAC's, de politie in jeans die in optreden en voorkomen zo doen denken aan de zwarte vernielers. Ze hebben nooit een van hen aangehouden. Ze waren nooit aanwezig als de knokploegen toeslaan. Toevallig?
80.000 politieagenten (a 550 e per dag van inzet tegen de Gele Vestjes), hoeveel van de door Castaner aangekondigde vandalen zullen worden gearresteerd?
Over deze BB wordt beweerd dat het om een internationale organisatie gaat, ontwikkeld tijdens de acties op G-zoveel en klimaatconferenties. Hun inzet tijdens de vreedzame acties van de GJ blijft een raadsel voor MSM. 'Actievoeren zit ze in het bloed'. De vele vragen rond het Bataclan drama, de terreuraanslagen die even plotseling oplaaiden als ze weer uitdoofden, de angst die ze zaaiden en wie dat goed uitkwam, hebben tot veel speculaties over de ware achtergronden geleid. Ook de manier waarop Macron de brand in de Notre Dame gebruikt voor politieke doeleinden roept veel vragen op. De architect van de laatste restauratie acht kortsluiting onmogelijk. Een bisschop suggereert een cyberaanval.
Zeker is dat het de regering Macron uitzonderlijk goed uitkomt allemaal in haar pogingen het verzet te breken. Hij heeft haast. Want als Macron er niet snel in slaagt de Gele Vestjes thuis te laten blijven is zijn uhd over en wordt hij ingeruild. Het gaat om de bezitsverhoudingen in een maatschappij waarin de lagere middenklasse met de rug tegen de muur staat. Dat is voor de Nederlandse samenleving voorlopig onbegrijpelijk. Wij horen bij het welvarende noordelijke deel van Europa. De grens loopt dwars door Frankrijk. Het middelpunt is het welvarende Pawijs waar het centrum van de macht huist. De Revolutie weet precies waarheen ze moet optrekken. Daarom worden alle kaarten gespeeld, inclusief de Black Bloc 's. Daarom wordt het centrum van Parijs morgen, terwijl de brand in de Notre Dame nog nasmeult, opnieuw in gemene rook gehuld. Acte XIII. De strijd gaat gewoon door. (WK) 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 april 2019
Aantal keren bekeken: 1186
Op de barricades in Frankrijk

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch