Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (025)

02 april 2019

In een eerdere aflevering hadden we het over de symbiose tussen voormalige kolonie Algerije, waar het leger de kant van de demonstranten heeft gekozen en de president tot aftreden is gedwongen, en het moederland.
In Frankrijk is het nog niet zo ver. De macht rekent zich rijk met de 'wet tegen vandalen' en de nietsontziende terreur van de ordetroepen tegen geweldloze demonstranten. Hiermee moet de straat worden terugveroverd tot het verzet uitdooft. De uitkomst van het 'Grote Debat', de Europese verkiezingen en dan terug naar 'normaal'. Niets is minder waar maar onze 'Vrije Pers' zal het niet melden. Bekijk acte 20 in Toulouse, de 4e stad van het land.

Iedereen die dit bekijkt begrijpt dat dit niet voorbij is. Daarom onthouden MSM ons deze beelden. Wij moeten hun verhaal dat het verzet wegebt geloven. Ondertussen worden de ordetroepen die door de regering Macron worden ingezet steeds vermoeider en dus ook rücksichtloser. Steeds meer van hen (zoek op 'forces de l'ordre' en 'suïcide') plegen zelfmoord. Met hun dienstwapen, als om aan te geven dat het de dienst is die hen tot deze daad drijft.
En nog steeds, het is een wonder stel je ons land voor, staat een kleine meerderheid van de Fransen achter de Gele Vestjes. Omdat deze opstand echt is. De mensen staan met de rug tegen de muur. Er is geen weg terug voor hen die het einde van de maand niet halen met hun inkomen. Macron blijft onbewogen. Zijn enige antwoord is meer geweld. Tot de bom barst.
Zaterdag meer. Dit zal niet stoppen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2019
Op de barricades in Frankrijk