De Russische familie (009)

zondag 24 april-2005
We zijn ruim een maand verder en we horen haast geen moer meer van de zo zonnig gepresenteerde mega-wasserette in Marbella. Met als voornaamste cliënten Michael Khodorkovsky’s olieclubje en een flink zootje internationale handelaren in mindbenders. Plus een dragende rol voor een Nederlandse onderneming en naar alle waarschijnlijkheid een Nederlandse bank. Dus we zijn al blij met de volgende kruimels:
Een paar dagen geleden hebben Spaanse bromsnorren de directeur van een bank op Gibraltar achter de hekken gedirigeerd. Die meneer wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het sluizen van niet netjes verdiende meloenen naar Rusland via eerdergenoemde Nederlandse onderneming.
Op zijn parkeerbonnetje staat 48. De 47 al in een vroeger stadium binnengebrachte rekels kwamen respectievelijk uit Spanje, Marokko, Tunesië, Israël, Frankrijk, Finland, Rusland en Oekraïne. Nee, merkwaardig, geen Nederlandse boefjes. Terwijl toch ook Nederlandse rubberzolen van recherche en FIOD rondneuzen in Marbella en wijde omgeving. Gaan we niet over speculeren.
Tot die voornoemde 47 medewerkers van de luxe wasserette behoorden volgens het Spaanse OM eveneens de eerder deze maand in het nekvel gevatte Israëliër Bernardo Mario Blanco (toepasselijker kan niet), de Fransman René Pierre Elbaz en de Spaanse advocaat Jorge Poggio.
Bernardo en René verdienen hun rebenada de pan onder de op het oog zo deftige paraplu van Alleerton Holdings, de onderneming van de als eerste gearresteerde Fernando del Valle (1). Jorge is het baasje van de met Alleerton gelieerde vastgoedonderneming BlueStorm, waarachter een Israëlische investeringsgroep zou schuilgaan.
In verband daarmee wachten de speurneuzen met smart op de terugkeer van Daysi Eyal, de administrateur van Alleerton die al een tijdje in Israël verblijft, om hem eens stevig aan zijn ivoren wachters te voelen.
Geen onsoortig nieuws allemaal voor een zondag, maar we zouden toch graag eens iets meer willen weten over de Nederlandse inbreng. Zou iemand voor ons een tripje naar Marbella willen financieren? Desnoods met wat avontuurlijk geld? Ja? Belt u even? Mailen mag ook. Oh ja, stay tuned.

(1) Zie aflevering 7 dd. 13 maart 2005

De Russische familie

  • Hits: 348
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch