Ook Europa (001)

04 november 2015
Hits: 422

Mariano Rajoy scheet peultjes met olijven. Voor het Syriza-effect. Nu nog wel, maar wel heel wat minder. Dat verklaart waarom bij Mariano nu al dagen het nationale dundoek uit het bovenraampie hangt. Het parlementaire praathuis heeft namelijk een paar dagen geleden een Francofiele wet uitgekotst, die een einde moet maken aan spontane demonstraties en allerlei andere uitingen van ongenoegen. Burgerrechten? Prima, maar als je als premier peultjes met olijven schijt moeten er maatregelen worden getroffen. Wat houdt die wet zo'n beetje in? Nou, je mag bijvoorbeeld niet meer met een heel zootje gelijkdenkenden ongeorganiseerd boe roepen bij regeringsgebouwen. Je mag geen smurfen op de kiek of camera zetten. En al helemaal niet als de handhavers verdachte lieden doodknuffelen, inelkaar hengsten of op een kogel trakteren. Als je mensen steun verleent bij hun verzet tegen gedwongen huisuitzettingen als gevolg van het herstelbeleid van Jeroen Dijsselbloem en Neutje Juncker ben je strafbaar. Ook als je beelden van die zo zorgzaam verrichte operaties via de sociale media verspreidt. 
Kortom, als je het in je achterlijke hoofd haalt om “respectloos” op te treden tegen de handhavers of als ze zoiets ook maar denken dan ben je de juan. Straffen variëren van 600 tot 600.000 euro. Uit te schrijven en te innen door de handhavers zelf. Zonder tussenkomst van een kadi. Niet betalen? Kerker.
Dat wordt dus een heel probleem voor Syriza's Spaanse geestverwanten van Podemos. Moeten nu elk vlagvertoon vantevoren aanvragen en u weet wat er dan kan gebeuren. En tijdens dat ellendige vlagvertoon niet per ongeluk een vullesbakkie omverlopen of iets onwelvoeglijks roepen, want dan zijn de colinabos acabado. Datzelfde geldt voor stakingen, al dan niet wild. En een decibeldispuut bij de bakker over zijn te dure brood of een hartig woordje met een bankster over zijn woekerpraktijken. Zouden we niet aanraden. Rajoy? Een echte Europeaan. Een Brusselaar. Democratie is iets van vroeger. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 november 2015
Aantal keren bekeken: 422

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch