Onze milde kant (017)

01 augustus 2018
Hits: 1023


Geen idee hoe het met Uw lijstje is maar hier staat Joop Glimmerveen bovenaan. Als bekendste Koreaganger. Iedereen die er na 39-45 en Indie nog geen genoeg van had, kon en mocht naar Korea, om er tegen 'hullie' te knokken. Glimmerveen keerde uit die oorlog levend terug naar Den Haag, om er de Nederlandse Volks Unie op te richten. De NVU bleef altijd kleiner dan klein, misschien wel vanwege de gelukkige omstandigheid dat lang niet iedereen uit de Korea's -want na dat alleszaligmakende bloedbad waren er opeens twee Korea's- terugkwam. Niet eens tussen vier planken.
Nu wil men in veteranenkringen dat Rutte zijn best doet voor 'onze' jongens die daar bleven. Trump gaf Kim een hand en kreeg daarvoor een vinger, misschien twee, terug. In een kissie. Van Amerikanskies die in de echte versie van M.A.S.H. kiekeboe hadden gezegd. In 'onze' veteranenkringen kijkt men ook alleen maar naar FOX, of tenminste de polderequivalent daarvan, dus die zien hun kans schoon. Rutte vindt het natuurlijk prachtig. Heeft ie weer niets zelf hoeven bedenken maar kan ie straks op Schiphol-Oost een gezicht trekken alsof ie bij Vindicat een avond een moeilijk boek heeft moeten lezen in plaats van dat ie mocht deelnemen aan de groepsverkrachting. Wellicht haalt ie in zijn toespraak tot het gewillige journaille MH17 nog aan, dan kunnen 'wij' daarna met een gerust hart en een opgelucht geweten aan de rantsoenering van het drinkwater.
Waar is ie de grens overgekomen, die veteranenziekte? Bij Lobith, met de Rijn? Moesten we dan maar niet in het kader van de denazificering zeventig jaar na dato alsnog een dammetje in die rivier leggen en alleen nog bier gaan drinken...? (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 augustus 2018
Aantal keren bekeken: 1023
Onze milde kant

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch