Skip to main content

Onze milde kant (023)

02 oktober 2018

Veel omgekeerde werelden deze week. Nemen we er twee onder de specsavers. Eerst die over Volkert die weer es een van zijn rechtsgedingetjes won. Hij wil gaan emigreren en dat wordt hem nu ook mogelijk gemaakt omdat hij hem niet meer om de haverklap aan Rob Bertholee hoeft te gaan laten zien. Nu mag hij om de twee maanden een email sturen met de groeten uit Zanzibar, en hoeft ie nog maar twee keer per jaar naar Nunspeet toe. Da’s vanuit Zanzibar nog een redelijk moeilijke opgave maar als ie nou gewoon in Wuustwezel of Ibbenbueren neerstrijkt dan heeft ie inderdaad voor weinig geld iets minder last van De Telegraaf en zo.
Maar omgekeerd en over Nunspeet gesproken: de burgemeester uit de artikel-31 gemeente Ede was op de lawaairadio en zei het in zijn broek te doen omdat er jihadisten zomaar naar het vriendelijke Ede terugkeren terwijl hij niet weet of ze wel bekeerd zijn. De man bekijkt de teruggekeerde uit Syrië zoals hij alles bekijkt: lijkt het niet op hem dan heeft het een aangeboren afwijking of een verslaving. Dus vergelijkt hij de jihadist met een alcoholist of junk –hij mag tegenwoordig niet meer in de radio zeggen dat ook een katholiek in die opsomming thuishoort- en wil hij dat de man of vrouw gecontroleerd gaat worden op de mate van ‘berouw’.
Zou je toch prachtig kunnen oplossen met behulp van wat Volkert nu verzonnen heeft: laat die jihadist eens in de zoveel tijd mailen naar het voormalig kalifaat en zich twee keer per jaar melden voor de tent van wie zich op dat moment uitgeeft voor de vertegenwoordiger van het enig ware geloof. Sturen we wel die burgemeester met hem of haar mee. Plus een verslaggever van De Telegraaf en het Nederlandsch Dagblad.
Andere kees die ook op zijn kop staat: de designated survivor, de aangewezen overlever in schoolvlaams. Ze hebben in Den Haag en Wassenaar in de smiezen gekregen dat het menens is: die kunstmest gaat strakkies niet af tijdens Feijenoord tegen Ajax maar onder het pluche van hullie d’r kamerzeteltjes en troon. Dus willen ze dat er eentje van hullie wordt aangewezen die als het hele zootje op een hoop bij elkaar zit, bijvoorbeeld tijdens Prinsjesdag, daar niet bij is maar die kunstmest overleeft.
Prima plan. Ware het niet dat de elite net zo is als gewone mensen: ze vinden het ieder voor zijn eigen sneu dat ze aan het kortste peukje gaan trekken en willen eigenlijk allemaal aangewezen worden als die ene overlevende. In het nieuwste plan moet ook de koning door iemand van hullie worden vervangen. Wel gvd gvd in het kwadraat: denk je als kunstmestkunstelaar een daad te stellen door vul maar in, en dan zetten ze iemand in Kijkduin neer of bij Bea in haar tuin die WA en MZ gaat vervangen!
Zitten we als puntje bij paaltje komt –wanneer verdwijnt dat sexistische gezegde trouwens eens uit het Nederlands- straks toch weer met die Tweehonded van Mertens opgescheept... (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 oktober 2018
Onze milde kant