Skip to main content

Onze milde kant (014)

25 juni 2018

Bier en lachen vanavond in Veldhoven, onder de rook van Flipse. Een optreden van Klaas Dijkhoff, die gezellige dikkerd van de VVD. Laatst zat ie nog waar iedereen die ertoe wil doen deze weken zit, in Studio Rusland, het praatprogramma naar aanleiding van het WK van Poetin. Klaas naast Vaartje, eens de bleekste voetballer van het land, naast de onvermijdelijke Hugo Borst en op de plaats waar gisteravond ook Aboutaleb, de anti-Denk burgervader van Rotterdam, zat. Op de groene mat viel niets te beleven, dus Appie uit 010 had een primeur voor ons: hij was bedreigd, met de dood nog wel. Waarschijnlijk door zo’n mispunt van Denk...

Zou dat niet iets voor Klaas zijn, zo’n bedreiging? Het zou hem helpen om van zijn hollebolleVVD imago af te komen. Want Klaas heeft zich wel in de onderbroek laten kijken de voorbije weken, met zijn voorstellen voor de uitkering. Ook vanavond wordt het genieten, in Veldhoven, in D’n Burgemister. Klaas belooft dat het dan over oorlogsvluchtelingen zal gaan. Vanuit de gedachte dat het met die oorlogsvluchtelingen wel losloopt. Volgens Klaas is het OK dat die oorlogsvluchteling een tijdje bij ons woont, maar hij wil af van het automatisme dat na vijf jaar die oorlogsvluchteling ook mag blijven.

Klaas vindt zichzelf niet de leukste thuis. Daarom heeft hij de komiek Rob Scheepers ingehuurd om een aantal dijenkletsers ten gehore te brengen. Over die oorlogsvluchtelingen? Welnee, waar zien wij nu de VVD en Bolle Klaas voor aan? De bedoeling is dat er serieus over serieuze problemen gesproken gaat worden, en Klaas ziet het feestje in Veldhoven als aanzet voor een hele serie van die serieuze kringgesprekken door het hele land.

Maar men is er niet gerust op.

Een collega van Scheepers, Erik van Muiswinkel, schreef: ‘De quasi-redelijke Sluwste Mens van Nederland is samen met ‘Tengels af van onze Geschiedenis’ #Buma een stuk schadelijker voor de verhoudingen in NL dan Wilders, Baudet en Duk bij elkaar.’ En er is het Ontvangstcomite Vluchtelingen welkom, de VVD niet’, dat oproept om Scheepers te bombarderen met emails en tweets, zodat de man ergens anders zijn avond gaat doorbrengen. Hmmm... bombarderen, dat brengt ons weer terug bij de oprisping van Aboutaleb voor het voetbalplebs.....(gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 juni 2018
Onze milde kant