Skip to main content

Onze milde kant (012)

12 mei 2018

Eerst probeerde de PVV het. Aan mensen met twee paspoorten moest het kiesrecht voor Nederland ontzegd worden. Laat ze maar lekker gaan stemmen in waar ze vandaan komen als ze zo nodig vast willen houden aan hun oude nationaliteit. En omdat het enige lid van de partij, Geert Wilders altijd graag midden op het drukste kruispunt gaat zitten schreeuwen en een partijtje wildplassen, probeerde hij maar meteen aan de benen van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Ollongren, te zagen. PeroGeert kreeg alleen de lachers op zijn hand. Zou je denken.

Maar daar is de VVD, de baarmoeder van neuroten als Wilders. De Telegrof - waar is de tijd dat een VVDer zwoor bij het NRC of het FD? - opent ermee en redio NOP 1 had het er ook al even over (totdat het voor haar potentiële luisterkring te zware kost werd en men weer overging naar safaripark de Beekse Bergen waar de Fransen onze jachtluipaarden aanvielen). De VVD wil geen politici van buiten de EU meer over onze vloer, in het kader van hullie hun verkiezingskampanje. Lees: geen Erdoganiskies of Putinisten, of ander luguber volk uit streken waar ze van vrijheid en democratie geen kaas (sic!) hebben gegeten.

Een verbiedsverbod dus, maar niet alleen meer voor Paulus de Boskabouter die het heeft over hel en verdoemenis maar dan in het farsi. Nu gaat iedereen die naar de zin van de NAVO of de EU vraagt, voor de bijl. Waarom zet de VVD, met haar burgemeesters Krikke en Van Aartsen, niet gewoon hekken en wachttorens rond de Schilderswijk en Bos en Lommer? Dat maakt zichtbaar wat we van onze medelanders mogen eisen volgens de mores van Rutte. En laat ze daar die hekken zelf maar bouwen, in het kader van een projekt werkvoorziening en preventie, of zo.

Duitsland heeft er goede ervaringen mee, lalt de Telegrof, in dezelfde inktzwarte letter als tijdens 40-45. Daar mogen politici van buiten de Union alleen tot drie maanden voor hun poging om in hun parlement te komen, hun potentiële kiezers aanspreken. Hoe zit dat trouwens met politici uit Israël? Hebben die een status aparte? Het Heilige Land van de brave en de beautiful doet sinds jaar en dag wel rustig mee aan Europese voetbalcompetities. En krijgt vanavond weer net zo makkelijk, in het kader van de Wiedergutmachung, douze points van de Duitsers, tijdens het Europees songfestival... (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 mei 2018
Onze milde kant