Skip to main content

Onze milde kant (009)

20 maart 2018

'Welkom als mijn vriend op Facebook. Ik heb een tijd geleden iemand op Facebook toegevoegd, maar hij was erg boos op mij omdat ik hem had toegevoegd terwijl hij me niet kende. Later had hij me geblokkeerd omdat ik een homo evenement op zijn Messenger had gedeeld, dus als jij er geen problemen mee hebt dat ik jou toegevoegd had terwijl je mij niet kent, blijven we gewoon vrienden op Facebook. Maar mocht je er wel problemen mee hebben dan mag je mij gewoon verwijderen of blokkeren. Wat ik natuurlijk ontzettend jammer zou vinden omdat ik het ontzettend gezellig en fijn vind om veel mannen op mijn fb-account te hebben. Ook omdat ik van de mannenliefde ben'.

Aldus Mark Rutte vanuit Cambridge gisteravond. Is wel niet de welbespraakte corpsbal die we over ons heen moeten laten komen. Maar waar is nou de politieke boodschap? Waarom moeten wij geloven dat vijftig miljoen Amerikanen via hun fb-account het Trump-kamp zijn ingemanipuleerd? Hoe gaat zoiets in zijn werk: hersenspoeling via sociale media? In het kattebelletje van onze premier kun je toch moeilijk onderscheiden dat hij het belangrijk vindt om morgen voor de plaatselijke VVD en voor de sleepwet te stemmen? Hij wil in zijn boodschapje alleen maar vriendjes met ons worden, meer niet toch? Nergens iets over doen of aanpakken of veilig met elkaar, over de gewone VVD-kladderatsj. Niet eens over veilig vrijen of over een spelletjesshow...

Geleuft U er maar in, in het aanwakkeren van onderbuikgevoelens via het feestboek. Dan geleuft U zeker ook in een goeie ouwe dag of dat straks die voor de rest van hun leven getraumatiseerde kinders uit Oost-Gouta hier welkom zijn? Cambridge-gedoe? Het is veel en veel erger met ons gesteld: wij kiezen voor Trump, Putin, Rutte en Jos van Rey bij ons volle verstand. Omdat we er zelf ook beter van hopen te worden. Daar hebben we helemaal geen Zuckerberg voor nodig. Het gaat niet om de onderbuik, we lijden aan collectieve hoofdpijn.... (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 maart 2018
Onze milde kant