Onze milde kant (005)

07 februari 2018
Hits: 919

Heimat, zo heet de naam die de Beierse fascistische partij CSU wil toevoegen aan het Duitse Innenministerium, aldus berichten in de Duitse pers.
Ministerie voor Binnenlandse Zaakjes en de Heimat. Klinkt naar zuurkool. Maar ook naar spruitjes. Op de dag waarop de Nederlandse gelijkgeschakelde pers omhoogstaat van de Zaakjes in het FvD, de VVD van linkmiechel Thierry Baudet. De Holleeder van het Binnenhof, vrouwenhater, kruimeldief, scooternozem, killer en kwast. Omhooggepimpt door de Telegraaf en DWDD.
Heimat, of feitelijk onze legitieme huiver daarvoor, heet bij Baudet oikofobie, dus de angst om je ergens thuis te voelen. Mensen zweren bij huisje, boompje en beestje (en vrouwen bij het aanrecht) maar mogen dat van links niet. Het is hartstikke tof om trots te zijn op waar je vandaan komt, dat soort redenatie. Heeft niks om het lijf maar als je het zoals Baudet verkoopt met een grijns en gekleed in een leuk eigentijds jasje, dan trekt het meer aandacht dan hetzelfde geroep van een PVVer.
Kersvers in de FvDbrei die over ons wordt uitgestort is de notie dat niet iedereen reden heeft om even trots te zijn op waar ie vandaan komt. De ene Heimat is de andere niet. Het verschil schijnt hem te zitten in de hoeveelheid IQ die in die Heimat voorhanden is. Het ene volk is slimmer dan het andere. Nu zeggen ze dat in landen als de US of A en Israel elke dag tegen elkaar en tegen de dommerikken over de grens. Maar hier in kikkerland, waar we ons bij dom alleen maar een Belg kunnen voorstellen, is dat toch al weer zeventig jaar not done.
Het is met domheid als met alles in het ondermaanse: het hangt ervan af hoe je er naar kijkt en wat je er mee wil. Op Twitter, een medium dat Baudet als jong aanstormend revolutionair graag hanteert, ontstond het nodige hoongelach over het gezicht dat het kereltje trok toen hij in het talkprogram Jinek werd gekonfronteerd met Koot en Bie. Bij de namen Kees van Kooten en Wim de Bie had hij zich misschien nog wel wat voor kunnen stellen, maar het legendarische duo Jacobse en Van Es deed bij ons cultuurkonijn geen bel rinkelen.
Wel Schubert spelen op een hamerklavier maar niets weten over het beste satirische televisieprogramma uit de tijd dat tv er nog toe deed?
Zou Thierry de Slingeraar weten dat Heimat de titel van een populaire tv/serie was in de jaren tachtig...? (gvd)

Faraday
Domheid is des mensen
oneindig als het heelal
zonder medeschepsels te verwensen
de kosmos ongewis een eindig geval

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 februari 2018
Aantal keren bekeken: 919
Onze milde kant

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch