Rigide (007)

04 april 2017
Hits: 421

woensdag 13 maart-2013
De Paki's hebben al een tijdje last van een energiecrisis. Dus wat deden ze? Ze keken om zich heen. En raakten in gesprek met buurman Iran. Die bleek tegen een schappelijk prijsje wel wat gas te kunnen leveren. Niet alleen om de winter door te komen, maar minstens voor een halve eeuw. Vonden de Paki's jofel. Ze nodigden buurman uit voor een bakkie en kwamen daarbij aan de praat over een stille Teheraanse wens: een pijpleiding naar Gwadar. Een haven in de Paki-provincie Baluchistan, waar buurman China net de boel aan het opknappen was. Soms kunnen dingen heel eenvoudig zijn.
Maar wat gebeurt er? De Paki's hadden een paar huurders over de vloer uit de USSA. Vanaf dag 1 hadden de Paki's daar spijt van, want de huurders waren nogal agressieve baasjes met een vervelende eigen agenda. Ze waren namelijk van plan om alle soeqs en winkelcentra in de middenoostelijke regio over te nemen en hadden een lokale baardige knokploeg op de been geholpen om dat plan zonodig erdoor te knuppelen. Binnen die context hadden ze buurman Iran in de ban gedaan en dreigden met rigoureuze maatregelen als de rest van de wereld het lef had om buurman te matsen. Geen wonder dus, dat ze meteen in het geweer kwamen toen het pijplijnplannetje werd gelanceerd. Zij namen een Free Baluchistan Act aan en stuurden hun baarden op pad om met wat bommen en granaten hun wensen kracht bij te zetten.
Tot nu toe lijken de twee buurtjes zich daar niet veel van aan te trekken. Aan Iraanse kant is de pijpleiding inmiddels klaar en een paar dagen geleden beklonken zij met een sapje het begin van de bouw in Pakistan. Eind 2014 moet ie voor de bakker zijn. De Amerikaanse huurders hebben de klok al geluid. De freedomfighters van Baluchistan zijn al uitgenodigd. Het feest kan beginnen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Aantal keren bekeken: 421

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch