Bim Bam (002)

woensdag 7 april-2004
Is het een zootje of is het een zootje? Op 19 februari jl. meldden wij in deel 1 dat ook in de wereld van geprefabriceerd beton en bouwstaal prijsafspraken werden gemaakt om de boterham wat op te sieren. Wij haalden toen het voorbeeld aan van Prefab Beton Veghel. Verder stond in dat artikeltje het volgende:
“Maar wat moet je als betonboer als ook de cementhandelaren de handen ineenslaan?Zoals in diezelfde periode (2002, red.) in Kasteel Maurik in Vught, waar de heren zo luidruchtig zaten te converseren dat zelfs een kwartel kon horen waar het over ging. Ze zouden zelf ook inde gaten hebben gekregen dat hun decibelniveau wat te hoog lag en ter plekke hebben besloten voortaan een buitenlandse locatie op te snorren voor het voeren van deze jolige gesprekken. Londen of zo.”
En wat komt er gisteren naar buiten? Dat Rinus Platschorre als voorzitter van de VNC (Verenigde Nederlandse Cementboeren) in de vorige eeuw heeft deelgenomen aan vergaderingen van een Europees cementkartel. Platschorre? Een hele grote jongen in de bouwwereld en echtgenoot van de huidige minister van Verkeer en Waterstaat Karla Maria Henriëtte Peijs, ex-koningin van de bijbaantjes en grootgraaier in Brussel. In 2000 kreeg voornoemd cementkartel van de Europese rechter een boete voor zijn mik van 110 miljoen. Maar de VNC ontsprong de dans (!). Zaten die cementzakkenvullers daarom zo boertig een vorkje weg te prikken in Kasteel Maurik? En voor wie was de rekening? Voor ons. Kunt u in zo’n land nog leven? Nou, zij wel.

 

Bim Bam

  • Hits: 413
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch