Skip to main content

Zwabberende ballen (002)

20 maart 2015

woensdag 14 juni-2006
Geweldig hoor, zo’n intentieverklaring. Maar als die niet wordt omgezet in een paar stevige notariële actes, heeft ie net zoveel om het lijf als een kakkerlak in een sauna. Dus ook in het geval van Aether Arcus. Rob van de Rhee gaf wel leuke tikkies opzij, tikkies terug en balletjes op de keeper, maar een splijtende pass naar voren was er niet bij. Zo wilde hij bijvoorbeeld Aether Arcus plotseling niet meer door Telpro Communications laten overnemen, maar door zijn Brunello Due Inc. op de Britse Virgin Islands. Om Piet Fiscus een loer te draaien. Althans, dat beweerde Robbedoes.  En er volgden meer van dit soort geintjes, waardoor de geplande datum voor het passeren van de actes (jawel, 1 april!) niet werd gehaald.
Een zo’n geintje was een lumineus financieringsplan. Als de incassogelden van Aether Arcus’ cliëntèle nou eens gestort werden op de rekening van Telpro Communications, dan kreeg het IT-bedrijf binnen tien dagen het tienvoudige van het totaalbedrag uitgekeerd van een escrow-rekening in Lugano. Ondanks het feit, dat Van de Rhee zijn opponenten al helemaal suf had gedraaid met zijn eindeloos rondspelen van de bal, waren ze nog wel zo kien om naast de financieringsovereenkomst ook nog een décharge te laten opstellen. En zo werd vastgelegd dat alle activiteiten van Aether Arcus voor rekening van de koper kwamen, i.c. Rob van de Rhee.
Het wachten was dus op de vette haring uit Lugano. Maar na tien dagen geen vlaggetjesdag. Logisch hè, aldus de klapperkoning in zijn dure BMW. De acte van de notaris zat nog niet lekker in mekaar. Mogelijk, maar koning Robbie was daar wel zelf debet aan. Tot vier maal toe trok hij namelijk zijn volmacht in en dan zit zelfs de inventiefste notaris met zijn handen in zijn pruik.
Inmiddels waren bij de leidinggevende boys van Aether Arcus de lichten op oranje gesprongen na het lezen van Kleintje Muurkrant. Op 24 april riepen ze Van de Rhee ter verantwoording. Dat had net zoveel nut als de in een of ander kasteel met een goed glas en een verzorgde smikkel geëvalueerde poging van de Balkenbende om menselijk over te komen. Robje verzon steeds weer een ander vaginaverhaal. Zo zou een Zwitserse notaris dwars voor de geldtunnel liggen, omdat Aether Arcus nog steeds geen onderdeel uitmaakte van Telpro. Kennelijk was vriend Rob ene Korsakow tegengekomen, want hij had zelf kort daarvoor nog Brunello Due als overnamevehikel naar voren geschoven. Maar, what the fuck. Ander verhaal: de schoonmoeder van een Italiaan had plotseling de geest gegeven, waardoor die goeie man even niet in staat was om de poen over te maken. Enzovoort enzovoort. Intussen pakten zich boven Zaltbommel donkere wolken samen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 maart 2015
Zwabberende ballen