Skip to main content

Eruit

dinsdag 11 oktober-2011
Bij het kukelen van de haan werden wij vanochtend verrast met dit bericht:
http://www.nu.nl/binnenland/2637810/vreemdelingendetentie-in-nederland-kan-anders.html
Kan je in ieder geval de conclusie uit trekken, dat luitjes die zitten te wachten om teruggestuurd te worden naar het land van herkomst om alsnog gemarteld of gekeeld te worden er nog steeds niet al te riant bijzitten. En dat de zalvende Gerd Leers er eigenlijk geen reet aan gedaan heeft om die toestand te verbeteren. Mogelijk onder invloed van zijn Javaanse toetssteen uit Venlo.
Waar zitten die deportatiekandidaten tegenwoordig na die ellendige brand op Schiphol- Oost? Volgens een brandbrief van Joke Kaviaar heel toepasselijk in een opbergruimte onder de vertrekhallen. Vlakbij het nieuwe verblijf van de Marechausseesmurfen, die op 23 augustus jl. nog geel gartelijk gefeliciteerd werden hun blinkende onderkomen door een mevrouw die hier mocht blijven: prinses Maxima.
Wat is ondermeer de taak van deze welverzorgde smurfen? Joke:

"Het beeld keert steeds terug in mijn gedachten. Zwijgend zetten mannen in het zwart de te deporteren jongen een zwarte helm op. De helm heeft een nummer: 16. Ze wrikken het ding heen en weer over zijn hoofd tot het goed zit. De man is reeds op zijn rug geboeid. Met dezelfde zwijgzaamheid zullen ze later de helm en boeien afnemen om hem te dwingen zich uit te kleden en in zijn mond te laten kijken met een zaklamp. Met dezelfde zwijgzaamheid zullen zij routineus de man vastmaken op een stoel die verreden kan worden. Op een tafel liggen klittenband en tie-rips klaar. Alsof wij een inkijkje krijgen bij de voorbereidingen in een operatiekamer. De man wordt ingepakt als een pakket dat met de post zal worden verzonden. Systematisch. Er is geen schreeuwen. Ordentelijk. Er is geen paniek. Gecontroleerd. Er is berusting."

Immigratie is volgens het nieuwe testament van Leers een verrijking. Gedwongen remigratie ziet er heel anders uit. In sommige landen is dat dus duidelijk aangenamer geregeld. Maar er zijn ook heel wat kwalijker voorbeelden. Wat dacht u van deze?
http://www.vrijheidvanbeweging.nl/verhalen/video.html
Om nog maar te zwijgen over de manier waarop Joden hier voor de oorlog werden geïnterneerd om ze later over de oostgrens te kunnen zetten. Zonder twijfel met een zalvend woord.

Klik hier om uw reactie toe te voegen