Abou et le cas du yaourt bulgare (006)

31 maart 2017
Hits: 443

donderdag 22 januari-2009
Hoe makkelijk was het in vroeger dagen voor een regime als het Bulgaarse om shit van de overheid weg te moffelen in links gedraaide yoghurt? Heel makkelijk. En hoe is het nu een Barrosonnetje zich moeizaam een weg baant door de zware bewolking in Sofia? Nog steeds heel makkelijk. Maar onder invloed van het nieuwe licht duikt er wel wat craquele op in het systeem. Neem nou het geval rond de arrestatie van Ali Aboutaam. De Libanees/Zwitserse venter van zwaar naar heling riekende kunstwerken. De Bulgaarse overheid heeft onder druk van een zwellende Donau aan internationale berichten over de zaak inmiddels toegegeven dat Abou inderdaad half september een kerker is ingemieterd vanwege het internationale arrestatieverzoek na een Egyptische zeperd van 15 jaar wegens een gevalletje kunstsmokkel. Daarna zou hij volgens de Bulgaarse autoriteiten bijna vier maanden huisarrest hebben genoten en na een indrukwekkend onderzoek van de zijde van het OM pas op 7 januari van dit jaar van het haakje zijn gehaald en naar Geneve zijn vertrokken.
Klinkt sonoor. Alleen wel vagina, dat Ali samen met zijn criminele broer Hicham lof en een struik andijvie wordt toegezwaaid in een artikel van Fortune Magazine van 23 oktober jl. Compleet met een nagelnieuw kiekje van het artistieke Dalton duo tussen de walmende bullen in het pand van hun Phoenix Art Galleries. Ali zat dus heulemaal niet in voor- cq. huisarrest in Sofia of wijde omgeving. Wij wisten het al. Nou de Bulgaren nog.
Oh, btw. We hebben nog steeds geen antwoord gehad van Ali op onze mail van 2 januari. Zou zijn computer ook al zijn gestolen? Effe bellen met Peter R.. Je weet maar nooit hoe een Potter een Koekkoek vangt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 443
Abou et le cas du yaourt bulgare

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch