De aanbidding van de gouden Pekingeend (008)

25 maart 2017
Hits: 580

zondag 9 maart-2008
Analyse this. Uit prinselijk goedgekeurde bron vernamen wij, dat aan het vertrek van de zakelijk gezien misschien soms wat al te frivool optredende Europarlementarier Joop Post een curieus gesprek vooraf zou zijn gegaan. Een gesprek tussen CDA-partijleider Peter van Heeswijk en Jan Willem Godin. Zoals we inmiddels weten een intrigerend baasje, die Jan Willem. Om u al dat geblader in de serie Shady te besparen even nog een paar jolige puntjes achter elkaar:
Jan Willem dook ten tijde van Borrel Jeltsin's permanente uitverkoopperiode regelmatig in Moskou op, deed daar zaken met de niet om zijn Axe-gebruik bekend staande Boris Berezovski en babbelt sindsdien een lekker mondje Russisch..
Jan Willem beschikt volgens insiders over een greencard, terwijl hij niet in Langley woont. Om eens een willekeurig Amerikaans dorp te noemen.
Jan Willem was in de jaren negentig hotemetoot bij het Yako-imperium. Het zakelijke kaartenhuis van Loek Janssens (rip), dat met CIA-agent Esteban Tanner in de gelederen poen probeerde los te wrikken uit de wanstaltige Golden Lily-voorraad, connecties onderhield met figuren uit de Khaddafistal, wat wiet uit de grond trok in de Rotterdamse Jonker Frans straat, rechtstreeks betrokken was bij de manipulaties met de derdenrekeningen van het inmiddels gecrashte advocatenkantoor Legal Point en verder iedereen belazerde die in de buurt kwam.
Jan Willem ging mede door al dit gelazer in Rotjeknor en omstreken persoonlijk faillissimo.
Jan Willem stelde voormalig (?) AIVD-agent 005 Paul Herrie voor aan de Chinese lobbyist Anddy Chen, die op zijn beurt Chen introduceerde bij Holleeder-adept Mike Offenberg. Met alle kwalijke gevolgen vandien.
Heel leuk allemaal. We hebben trouwens nog meer kaarten, maar als verwoede pokeraars houden we die nog effies bedekt.
Goed, die Jan Willem dus zou een doorslaggevende rol hebben gespeeld bij de demise van Joop Post. Onder andere door in te praten op CDA-partijleider Van Heeswijk. Om niet opnieuw in aanvaring te komen met een voorzieningenbef gingen we de boer op om onze info te checken. En zonden het volgende mailtje naar Van Heeswijk:

"Ten behoeve van een vervolgartikel van de serie "De aanbidding van de gouden Pekingeend" op onze website zouden wij graag van u willen weten of het juist is, dat u na een gesprek met de heer J.W. Godin aan Europees Parlementslid Joop Post heeft verzocht om zijn zetel op te geven. Zo ja, kunt u ons iets vertellen over de inhoud van dat gesprek?"

Nou is het vandaag de dag des Heren, dus Peter's antwoord kunnen we op zijn vroegst pas morgen in de bus verwachten. Zodra dat er is krijgt u hom of kuit. Zonder uitjes. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 580
de aanbidding van de gouden Pekingeend

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch