Studio Sport (002)

26 maart 2017
Hits: 369

woensdag 14 maart-2012
Stond vanochtend op een site vol pulp. Wijsneuzen van het Amerikaanse bezettingsleger in Afbaardistan gaan uitzoeken of die topschutter die afgelopen weekend zestien keer roos schoot misschien bezopen was. En zoals u weet gaan sport en drank niet samen, dus het gorgelen met alcohol is bij Obomba's bikkelaars in de internationale arena ten strengste verboden. Een peppilletje om alert te blijven soit, maar geen booze.
Mochten voornoemde wijsneuzen dus inderdaad tot de slotsom komen dat onze boy in een vlaag van dronkenschap heeft gehandeld, dan gaat ie wegens drankmisbruik de nor in. Hoe het dan verder moet met een eventuele rechtzaak in verband met die zestien treffers is nog niet helemaal duidelijk. Want ja, ben je wel voor de volle honderd procent verantwoordelijk voor je daden als je straalbezopen bent?
Hebben de Amerikaanse groene smurfen een reden om deze B-weg in te slaan? Zeker.
De onderhavige sportman blijkt namelijk een hoog opgeleide scherpschutter te zijn en afkomstig van dezelfde basis in de USSA waar de vorige recordhouders vandaan kwamen (1). In 2010 schutterde hij er nog flink op los in Irak, maar raakte toen betrokken bij een vet ongeluk met een gevechtswagen. En daar hield hij een traumatische hersenbeschadiging aan over. Normaliter ga je dan bij de schroot, maar deze uienkruier werd rustig naar Afbaardistan gestuurd om daar zijn kunstjes te vertonen. En wat voor kunstjes! Dus de suggestie dat hij mogelijk in de lorem was tijdens zijn laatste missie komt niet als een verrassing.
Het bewijs wordt trouwens wel moeilijk, want op het moment dat onze sniper door zijn kameraden werd opgehaald wees hij meteen op zijn zwijgrecht. En dat doe je niet als je een emmer Bud of een teiltje Four Roses langs je adamsappel hebt gedirigeerd.
Eerst een stel korans in de hens en nou weer zestien lijken. Het wordt tijd dat die hele zooi daar oplazert. Het wordt alleen maar erger.

1. Zie deel 1 dd. 13 maart jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 369

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch