Skip to main content

Snoepjes uit de liquidatiewinkel (009)

02 april 2017
Hits: 590

donderdag 26 maart-2009
Een keer trek je de conclusie. Vriendschap is een illusie. Vriendschap is een droom. Een pakketje schroot met een dun laagje chroom. En dat gold zeker voor de vriendschap tussen Jesse Remmers en Moppie Rasnabe. Vraagt een verhoorsmurf op 27 september 2007 aan kroonkurk Peter la Serpe of Moppie nog een vriend was van Jesse Remmers. Peter:

"Nu in ieder geval niet meer. Moppie was vroeger een bloedgabber. Maar hij heeft een paar hele grote fouten gemaakt. Toen met die liquidaties was Jesse altijd degene die de dingen uitvoerde en Moppie liep een beetje op de achtergrond. Die deed meer het financiele gedeelte zogenaamd. Ongelooflijk. Die jongen kan nog geen drie dingen optellen. Maar toen Jesse vast kwam te zitten is Moppie doorgegroeid zeg maar. Dat kwam allemaal door de activiteiten die Jesse ontwikkeld had. En toen heeft hij Jesse een beetje aan zijn lot overgelaten. En dat stak Jesse toch wel een beetje. En vlak voordat hij vrij kwam vertelde hij dat Moppie hem 2,5 ton had gegeven om weer vriendjes te worden. Alleen voor Jesse zijn dat soort dingen zwart/wit. Het is niet zo dat hij dan geen vriend meer met je kan zijn. Maar in zijn achterhoofd zal hij het nooit vergeten. Hij is heel rationeel. Dan is hij een rationele vriend in plaats van een emotionele vriend. Later gingen ze weer goed met elkaar om. Hij heeft me vaak genoeg gezegd: als ik hem kan gebruiken, gebruik ik hem. En als hij dood is, hartstikke mooi. Dat werd nog veel erger bij dat verhaal over Friedlander. Toen Moppie van dat geld 50 ruggen in zijn eigen zak stak. Als commissie. Omdat het om Paulien ging en hij wist dat Paulien op een voetstuk stond bij Jesse. Dat Moppie geld wilde verdienen aan het leed dat hem was berokkend, dat vond Jesse onvergeeflijk."

Friedlander? Paulien? 50 ruggen? Ging om het volgende: Paulien was de liefde van Jesse. Toen hij tijdelijk in een kruipruimte verbleef ging zij op een kwaad moment aan de hops met Pel Olivier Friedlander, die volgens zijn vader Rolf alleen maar achter zijn wichelroede aan liep en daarbij ook nog op de verkeerde dames terechtkwam. Dan weer een dame van een Joego, dan weer eentje van John Mieremet (rip) en dan weer van Jesse. Dat kwam pappa Friedlander een paar keer op ongenode sombere, bezoekers te staan die met hel en verdoemenis dreigden als pappa niet financieel over de brug kwam. Vroeg Smurf aan Peter:

"Met wie is Paulien vreemd gegaan?
Peter: Met Pel Friedlander. Ik was net in het Amsterdamse toen in het Okura bekend werd dat zij vreemd was gegaan. Toen is er een afspraak gemaakt met Pel. Ik heb Jesse weggebracht. En toen heeft hij tegen Pel gezegd: luister, ga er maar eens over nadenken wat voor schade je hebt berokkend. Moppie ging toen ook met Jesse om. Die zei van: luister, ik regel het wel met Sam (Klepper, rip) en John (Mieremet, rip). Die gaan wel incasseren. Die is toen naar Sam en John gegaan en die hebben toen tegen de vader van Pel Friedlander gezegd: luister es, je moet betalen. Ik geloof dat het 7,5 ton was. Die wilde niet betalen. Hebben ze 'savonds op zijn auto geschoten. Of laten schieten. Als ik me goed herinner is er uiteindelijk vier ton betaald.
Waar Moppie 50 van heeft gekregen. De rest is naar Jesse gegaan. Die heeft er niet zoveel mee te maken gehad. Behalve dan dat hij de aanzet heeft geregeld. Willem (Holleeder, red.) is als intermediair opgetreden daar. Die was betrokken bij Friedlander. Er is een gesprek geweest waar Willem aan het bufferen was, voor Friedlander aanwezig is geweest zeg maar. Ik geloof dat Jesse 2,5 ton heeft gekregen
".

Waar? Niet waar? Duimdrop? Pel heeft in ieder geval toegegeven dat ie met Paulien heeft gehopst. Pappa zegt dat ie niet heeft geschokt. Maar wat een sores. En dat alleen omdat je je wichelroede niet in toom kan houden. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Snoepjes uit de liquidatiewinkel