Skip to main content

Octopussy (217)

10 januari 2017
Hits: 547

dinsdag 28 februari-2006
Temidden van het tumult rond avontuurlijke luitjes als Holleeder, Hillis, Soerel en zijn zusje Minnie, Paja, Tuna en Brammetje M. zouden we bijna iets vergeten. Dat een van Fredje Teeven’s troetelkinderen normaliter eind maart de EBI in Vught gaat verlaten. Jotcha Jocic. Een grote jongen, die Jotcha. En een duivelskunstenaar. Wie is bijvoorbeeld vergeten, dat ie ondanks een hele legbatterij aan bewakers, camera’s, luisterposten en meer van dat moois, toch een papiertje in zijn bezit had met “het telefoonnummer van de zus van een bekende actrice”? (1) We bedoelen maar.
J.J. gaat ons dus verlaten. Tenzij het OM op de valreep nog een vers konijn uit de hoed weet te grabbelen. De onopgeloste diefstal van een kratje pils bij Appie Heijn, een niet betaalde bon voor een haperend achterlicht, een middelvinger naar een parketwachter, wildplassen naast een openbaar toilet, mede-verantwoordelijkheid voor de aanslag op Jaap van der Heiden (van achteren aansluiten a.u.b.), een vals kaartje voor de wedstrijd Ajax – RBC (!!) of een ander konijn uit die categorie.
Mocht Fred daar niet in slagen, dan verhuist J.J. naar alle waarschijnlijkheid naar Belgrado, waar naar verluidt bij het lokale OM ook nog iets staat te pruttelen. Uit welingelichte kringen hebben we inmiddels vernomen dat onze Joegoslavische vriend daar weinig van heeft te vrezen.
In Jocic’ gevolg is flink geruimd in de loop van de tijd. Alleen de tweede man van zijn onderneming is nog wel in leven, ondanks een paar alleraardigste aanslagen in Spanje. Vraag is of dat voor Jotcha aanleiding zal zijn om voortaan bezig te houden met het kweken van paprika’s in zijn volkstuintje en het schrijven van een boek over zijn Hollandse jaren. Of dat ie zal proberen zijn kwijnende onderneming nieuw leven in te blazen. Gek hè, we gokken op het laatste. Hoewel een boek ook heel leuk zou zijn. Mochten we iets vernemen over J.J.’s verdere lotgevallen, dan hoort u het als eerste. Stay tuned.

1. Zal toch niet de zuster van Sylvia Kristel wezen?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017