Skip to main content

Octopussy (679)

01 april 2020

door Jan Portein.

De ene tentakel is de andere niet. Maar het exemplaar waarop we vandaag inzoomen heeft zich wel degelijk aan dezelfde prooi vastgezogen als die in de twee vorige afleveringen: vastgoed.
Op 11 september 2013 ontvingen wij van het Amsterdamse vastgoedfenomeen Dirk-Jan Bakker een verrassende oekaze (1). De lichte schermutseling die volgde ging voorbij als de dingen van Louis Couperus. Het was Jan-Dirk kennelijk ontgaan dat wij op 21 januari 2009 ook al een licht riekend bericht over hem hadden geparachuteerd. Hij bleek namelijk in het linker rijtje te staan van de in verband met liquiderende praktijken in een kerker geworpen Mohammed aka Moppie Rasnabe (2). Dit terzijde. Ouwe meuk.
Van aanzienlijk recentere datum is de affaire waarvan wij eerder in deze serie al gewag hebben gemaakt. Daarbij viel naast de naam van Dirk-Jan ook die van de binnen de Deutsche Kreidekreis geboren cybercrimineel Uwe Lenhoff en niet te vergeten die van de nouveau riche Rudolph Booker, het baasje van Payvision. Een doorgeefluik van niet altijd even koshere poen (3). Van het verloop van die affaire hebben we al een tijdje niks meer gehoord, maar het valt voor de jongens en meisjes van het Openbaar Ministerie ook niet mee om tot vervolging over te gaan. Al was het alleen maar omdat Payvision van meet af aan onder controle stond van de hut van Klaas Knot en een paar jaar geleden is overgenomen door de ING. Hoe dit ook zij, volgens de zeer goed geïnformeerde Bulgaarse site FinTelegram werd de naam van het criminele cybervehikel van Uwe Lenhoff, die naar verluidt zijn irregulier verworven poen in Amsterdams vastgoed heeft gestoken, een paar keer veranderd. Van Sheltyco in Veltyco en enige tijd later in B90 Holding. De zakelijke activiteiten van dat laatste onding met aan boord Lenhoff, diens landgenoot Falk Preussner en onze Dirk-Jan, spitste zich toe op online gokken op sportwedstrijden van allerlei garnituur en stond (en staat) genoteerd bij de London Stock Exchange. Maar midden vorige week werd de handel in aandelen B90 stilgelegd. Op verzoek van de board of directors. Het corona virus had zich ook bij B90 gemanifesteerd. Als er zo goed als nergens ter wereld wedstrijden worden gespeeld, kan je gokken op je buik cq. omliggende gebiedsdelen schrijven en vliedt de waarde van je aandelen richting beerputje. Wat dat kutvirus allemaal niet kan versteren. Holy shit. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 506 van de serie Octopussy.
(2) Zie aflevering 2 van de serie Terra Vulgaris.
(3) Zie aflevering 663 t.m. 665 en aflevering 667 van de serie Octopussy.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2020