Octopussy (676)

De luiken gingen dicht. Rodrick Casander Baron de Keith Marichal verliet na onze publicaties over zijn woelige verleden spoorslags en met onbekende bestemming zijn kasteel in Saint Hénis en meldde zich ziek bij watersportvereniging het Witte Huis in Loosdrecht. Had hij zijn toevlucht gezocht in “Le Colonel” of “Le Paradis”? De twee gides van broer Giovanni in de pittorske Franse provincie Orne. Of was hij gewoon naar zijn zeventiende eeuwse stulp in Huizen teruggekeerd om zijn vergulde knopen te tellen? Nous savons pas. Een ding is zeker: onze revelaties moeten stevig zijn binnengekomen. Met name die over zijn connectie met Gad Raveh, de Israëlisch/Australische zakenman sans gène over wie wij in de afgelopen dagen nog meer vuilnis hebben opgehaald. Zo was die ouwe schuimer via zijn onderneming Kimberly Enterprises op de Keizersgracht in Amsterdam ondermeer betrokken bij het leeghalen van de Hongaarse agrarische onderneming Gici Milk en stak hij samen met de Spaanse zakenman Juan Carlos Rodriguez Cebrian wat poen in de ontwikkeling van Eurovegas. Een project dat het Las Vegas van Hongarije had moeten worden onder de paraplu van het Amerikaanse concern “Hard Rock Café's”. Maar net als indertijd in Amsterdam en Antwerpen ontstond er eilie en ging het project de Hard Beetsrock op (1). Nou zouden wij heel gemakzuchtig de link kunnen leggen tussen de uit Hongarije afkomstige Kinga Casander-Kato, de echtgenote van baron Rodrick, die ooit om bekende redenen de NV Szeretlek (Ik hou van jou, red.) en Kato Trading NV bestierde op Curacao. Maar dat is te kort door de Arie Luyendijkbocht. Dus dat doen we niet. Rest ons nog te vermelden dat vriend Gad naast Panama ook nog firmaatjes had gevestigd op Malta en Cyprus en zijn naam is terug te vinden in met Holender Ventures gelieerde Beeveetjes in de Amsterdamse Leliestraat (2). Nee, op fiscaal gebied hoefde je Gad niks te vertellen. En dat had ie niet van een vreemde. Stay tuned (JP).

(1) Zie voor de niet zo deftige gebeurtenissen in Amsterdam en Antwerpen, waarbij illustere figuren als Arie Hommel, Rini Huis in 'Veld, Richard Witschge en zelfs kindervriend Frits Salomonson betrokken waren, aflevering 6 tot en met 8 van de serie IJ,IJ.
(2) Holender Ventures is net als Gad's Kimberly Ventures gevestigd op het adres Keizersgracht 616 en is vernoemd naar de Israëlische topjurist Zeev Holender. Zie ook aflevering 498 van deze serie.

Octopussy

  • Hits: 834
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch