Skip to main content

Octopussy (671)

10 februari 2020

Het heeft iets. A walk through memory lane. Vooral als je daarbij aan de kant van de lane een kruisje met een bosje verlepte bloemen tegenkomt ter nagedachtenis aan een ouwe scoop die in de buurt begraven ligt. Neem nou de revelaties over Nederschotse kasteelheren als Dick Wessels (rip) en Paul Veenhuijzen (1). Hebben we hier en daar ook een kruimel en soms zelfs een half brood over meegepikt. En niet te vergeten onze soms zelfs explosieve bijdrages over Roderic Manuel Timoteo (2). Een alias van de fiscale mindfucker en zeilfanaat Rodrick Casander, die zich ooit met assistentie van Veenhuijzen een vacante adellijke titel aanschafte. Als ie op zijn strepen staat heet ie sinds die tijd Rodrick Casander Baron de Keith Marichal (3). Overigens bezit Rodrick sinds 2004 in het Franse Andigné nog een kasteel: St.-Hénis. En oh, hoe gezellig nou, dat optrekje ligt ca. 15 kilometer verwijderd Les Loges in Hauterive, een vlek bij Alencon in Normandië. Tot voor kort eigendom van Cornelius Hendricus aka Kees Blok, maar sinds kort in handen van de CV Senioren Woonfonds. Een vehikel dat door maatschappelijk bewogen beleggers in de couveuse is gelegd om in de nabije toekomst rijksmonumenten te behoeden voor de sloopkogel en ze in plaats daarvan te bestemmen voor bewoning door ouwetjes. Eventueel inclusief verzorging (4). Mocht u ook willen investeren dan kan dat voor minimaal 25.000 piek met een gegarandeerde rente van 7,8 procent. Zonder toezicht van de AFM, maar wie valt daarover. De moeder van dit zo ideële woonfonds is de Stichting tot Behoud van Erfgoederen, die op initiatief van Silverfleet Estates Ltd. tot leven is gewekt. En wie treffen we ondermeer aan als administratief bestuurder van die stichting? Aadje van Wezel. Een man met een rijk Kleintje Muurkrant-verleden dankzij zijn optreden bij het Fecundo drama (5). Verder treedt Aadje bij het Senioren Fonds nog op als extern adviseur op het terrein van blauwe brieven en administratieve kunstjes. Voor de aquisitie van nieuwe projecten heeft de heer R. v.d. Rhee zich aangesloten. En ook Robbie mag zich verheugen in een weelderig Kleintje Muurkrant-verleden (6). Voor investeringen in Frankrijk treedt Kees Blok himself op en voor algemeen lokaal onderzoek is ene W.A. Jongsma in touw. Willem Andries is de oprichter en eigenaar van Silverfleet Estates Ltd., dat op 23 april 2018 het levenslicht zag. Maar wie de moeite neemt om die Ltd in Londen op te zoeken komt geen zilvervloot tegen. Het lijkt meer op een armzalig scheepswrak. Mr. Drs. (?) W.A. Jongsma gaf als adres Fahrenheitstraat 60 in De Haag op en ook daar was het zakelijk geen botertje tot de boom. Kortom... Nou ja, laat maar. U mag zelf een conclusie trekken. Wil niet zeggen dat we het hierbij laten. We'll be back. Stay tuned (JP).

(1) Naast de Klokkenluider van het Torentje een van de favorieten van de verbaal zo excellente Jort Bretels.
(2) Zie Octopussy 383 en Octopussy 407.
(3) De baron zeilt in Loosdrecht bij de watersportclub Het Witte Huis. Voor het verplaatsen van zijn bootje gebruikt ie een busje met een Duitse nummerplaat. Dat laatste geldt ook voor zijn niet onaanzienlijke Mercedes. Belastingtruuk? What else?
(4) Op het wenslijstje van de CV staan twee rijksmonumenten in Nederland en een in ... Normandië. Alledrie geschat op een waarde van 1,2 tot 1,8 meloen euro cq. wat de gek ervoor geeft.
(5) Op naar de zoekmachine.
(6) Het wordt ons teveel. Bestijg voor Robbie opnieuw ons zoekapparaat, maar niet zonder vlugzout.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 februari 2020