Skip to main content

Octopussy (642)

11 november 2018

Open deur. Als u KM regelmatig als studiemateriaal gebruikt dan wist u al een tijdje dat het bij het Openbaar Ministerie een kolerezooi is. En zal u zich dus afgelopen donderdagavond niet van ontsteltenis in de drank hebben geworpen toen Jet Hoogendijk en Bart Nieuwenhuizen als gasten in de babbelbox van Jeroen Pauw het volledig met ons eens bleken te zijn. Blote bene, Jet en Bart lullen niet zomaar uit hun befje. Ze zijn namelijk al meer dan een stief kwartiertje hoge mieters bij het OM. Maar niet lang meer. Binnenkort verhuizen ze naar de kadi-kant. Niet omdat ze zo langzamerhand pukkeltjes krijgen van de wantoestanden binnen hun apparaat. Nee, nee. Ze hadden altijd al zo graag in vol ornaat een klap met een hamer willen uitdelen. Zeiden ze. Ja, ja. Alsof er in het wereldje van de kadi's op elke hoek van de straat een koek en zopietent staat. Het is daar net zo knudde als bij het OM. Ook daar is de werkdruk sky high, weerklinkt op de ICT-afdelingen de Marche Funèbre, is het spaarvarken leeg, worden een hele bups zaken onbehandeld bij het oud papier geflikkerd, neemt de kans op fouten met een noodgang toe en kunnen O-emmers vol overgave hun stokpaardjes blijven berijden. Over stokpaardjes gesproken. Een paar dagen geleden wierp OvJ Michiel van IJzendoorn zich in het zadel van een van die lullige speelgoedattributen en zwaaide met zijn houten sabeltje tijdens de regiezitting in de “zaak” tegen Jan Piet van Rossum (1). Alle ouwe meuk die in eerste aanleg tegen Jan Piet was ingebracht en doorgeprikt bleek voor Michiel nog springlevend te zijn. Zo zou Van Rossum om eens iets te noemen amfetaminepillen hebben gefabriceerd met een tafelmodelletje uit een apotheek. Of het geproduceerde aantal net voldoende was voor een uiterst bewogen Sinterklaasavond bij Michiel thuis of voor de meute bij Pinkpop was helaas niet bekend en hoe sterk die pillen waren ook niet. Trouwens al het zogenaamde bewijsmateriaal was vernietigd, dus waar hebben we het over. En wat moet je zeggen van het waarheidsgehalte van de verklaring van getuige Piet S. ? Die is als enige niet digitaal vastgelegd en dat terwijl deze Pietermanknecht in het proces tegen Klaas Otto diens voormalige bef erbij probeert te naaien. Mogelijk om de zaak tegen de motormuis wat extra gewicht te geven. Er heerst overigens eilie tussen S. en Otto over twee meloen euro die S. gejat zou hebben (2). Voeg daarbij dat S. binnen zit op beschuldiging van moord en dat de zoon van Klaas verkering had met de dochter van Piet en je kan tegen Michiel die met zijn stokpaardje achter de meisjes in de buurt aan zit roepen: “Michiel binnenkomen. De soep is klaar”. Wij raden de man in toga, die ooit op station Bilthoven een heiter voor zijn treiter kreeg, vurig aan om maar rechter te worden. Op Schiermonnikoog of zo. Lekker rustig. Stay tuned (JP).

(1) Zie voor de zaak rond Van Rossum de afleveringen 575, 577, 579, 583, 584, 585, 590, 592, 593, 594 en 600. Voor de ondeugende avonturen van Michiel kan u terecht bij 625 tot en met 627.
(2) Op de achtergrond speelt uiteraard ook de krampachtige rol van de overheid om het smerige spelletje van het notariaat in de zaak rond de erfenis van de gebroeders Van den Hemel stiekem te begraven.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2018