Octopussy (640)

01 oktober 2018
Hits: 3034

Zondagsrust? Niet voor FIOD-toppertjes en aanverwante artikelen. Volgens een van onze rusteloze informanten in het veld is gisteren namelijk een hele kudde van dat bonte vee bijeengedreven in Soestduinen voor een spoedbijeenkomst. Nou mogen we hopen dat een van de behandelde onderwerpen de meer dan schandalige inval bij emeritus bef Jan van Diepen is geweest (1). Uitgevoerd op instigatie van de FIOD-afdeling 010, waar de Utrechtse acquisiteur Paul Stoelinga een aparte rol vervult. Een smurf btw met een flinke bult aan ervaring en connecties. Over die connecties een kwootje uit Paul's geloofsbelijdenis op zijn weggepoetste LinkedIn-pagina. Komt ie:

Vanaf 1994 betrokken bij het human intelligence proces bij diverse Ministeries (VROM, EZ en Financiën). De FIOD is de specialist als het gaat om de bestrijding van financieel/fiscale complexe fraudes en integriteitsschendingen, money laudering, omkoping en niet ambtelijke corruptie! Om deze vormen van “witte boorden criminaliteit” aan te kunnen pakken en te bestrijden hebben (we) informatie nodig over trends en ontwikkelingen vanuit de professionals uit de diverse branches. Ook kom ik graag in contact (met) mensen uit de “inner circle” die ik discretie garandeer. Afscherming en vertrouwen zijn de sleutelwoorden voor het contact. Wij hebben informatie nodig uit de branches om de integriteit van deze financieel/economische branches niet in gevaar te brengen!”.

Met andere woorden Paultje gaat om met rap en roet uit de zogenaamde “inner circle” binnen het zwarte geldcircuit om af en toe te kunnen scoren. En dat je daarbij deals of pre-deals sluit met deze onverlaten ligt voor de hand. Anders hoor je geen reet. Vandaar waarschijnlijk dat de FIOD door roeien en ruiten gaat bij de verdediging van de zonder twijfel tot de “inner circle” behorende notaris Van der Veen, de tovenaarsleerling van “wasbaas” Eldering. Maar ook op het oog wat minder nette heren behoorden of behoren tot die Cercle Stoelinga. Allemaal lieden die wij in verschillende series in een bonte rij hebben laten passeren. Onder wie Ronnie Galiart, Flip Kerkhoven, Jan Kooy(rip) en Bertus Kwarten (rip). Mogelijk is er ook een connectie met bekende kunstscharrelaars als Duco Keulen, telg van de avontuurlijke beffamilie (2), alsmede met de galactisch liefhebberende Bertje Degenaar en diens collega handelaar Theo Daatselaar, die volgens de laatste berichten antieke kaarten en globes zou laten fabriceren door een Portugese kunstenmaker. Paultje heeft zich namelijk ook bekwaamd in het bestrijden van kunstfraude en dan hep je experts nodig die je uit de wind kan houden. Toegegeven, het gaat hier om een lichte vorm van hineininterpretieren. Net zoals in het geval van de in de petoet van Heerhugowaard zuchtende Evert Kroon. Het hardnekkige gerucht gaat, dat Stoelinga ooit een potje heeft geundercovered op het kantoor van de stenenstapelaar. Teneinde voldoende bewijzen te verzamelen voor Evert's avontuurlijke activiteiten en hem een langdurig verblijf achter een deur met een kleppie voor de dunne soep en een hard kruintje brood te bezorgen. Plus een imposant faillissement. Evert zou daar later achter zijn gekomen en mogelijk ligt daar de reden voor zijn stellige bewering in juni van dit jaar, dat hij dat ie in oktober de buitenlucht weer zou kunnen opsnuiven (3). Als part of the deal of pre-deal met het baasje van Le Cercle hollandais. Speculaasjes? Houden wij van. Even adem halen. Verderop in de week gaan we weer verder met deze narigheid. Stay tuned (JP).

(1) Zie de afleveringen 633 tot en met 636 van deze serie.
(2) Zie ondermeer de serie “Tussen beffen en piraten”.
(3) Zie aflevering 29 van de serie “Vrienden onder elkaar”.

Joris D.
Bedoelt u met Le Cercle, Le Cercle Pinay?

https://isgp-studies.com/le-cercle-pinay

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 oktober 2018
Aantal keren bekeken: 3034

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch