Octopussy (637)

20 september 2018
Hits: 2829

Wij denken dat dit epistel een nepper is. Het taalgebruik is naadje, de naam van de geadresseerde is onjuist, de ondertekening is fluts gezien de ik-vorm waarin het vodje is geschreven. Hoe dan ook, het werd eergisteren bij de door de Staat der Nederlanden en aanpalend geboefte met alle denkbare middelen op de huid gezeten orthodontist Joop van den Hemel thuisbezorgd in Bosch en Duin. Camerabeelden maakten duidelijk dat het niet ging om luitjes met een jekkie van PostNL. Twee dudes rammelden wat aan deuren, keken in de slaapkamer van de zoon des huizes en vertrokken uiteindelijk onverrichterzake werwaarts. Het was het zoveelste incident rond Van den Hemel, die samen met zijn broer jacht maakt op de door een kongsie van avontuurlijk ondernemer Jaap Kroonenberg (rip) en een stel rekkelijke notarissen ingepikte nalatenschap van zijn vader. Een bonte rij van merkwaardige initiatieven van de blauwe brievenbrigade, inbraken, gerechterlijke dwalingen, gemeentelijk gegoochel, achtervolgingen, bedreigingen etcetera etcetera volgen elkaar nu al jaren op (1). Ruim voldoende om bij Albert Verlinde het musicalvuur te laten ontbranden. Opvallend is overigens wel dat de onderhavige weeklacht open en bloot is opgesteld ter verdediging van ene Paul Stoelinga, terwijl de naam van de FIOD-smurf met wie Van den Hemel telefonisch contact heeft gehad niet genoemd wordt. Dat was Ruudje Beukers, die in de bres sprong voor notaris Van der Veen bij een suspecte affaire in Frankrijk (2). Gek, maar wij hebben het gevoel dat over dit voorval, dat zich één dag na de humane vrijlating van emeritus bef Jan van Diepen voltrok, het laatste woord nog niet is gezegd. Zelfs als het gaat om een nepper. Stay tuned (JP).

(1) Over al dit fraais is niet alleen in deze serie heel wat terug te vinden, maar ook in “Kafka in Zeist”.
(2) Zie de afleveringen 611 tot en met 613 van deze serie.

sybrand
Het epistel gericht aan Van den Hemel is geen nepper, omdat het lettertje de OverheidSans is en daar kom je niet zomaar aan.
Wel is het vreemd dat de dienst, die altijd naast het logo staat, is weggelakt. De afzender moest geheim blijven. Dus het kan evengoed de AIVD, of een andere rijksdienst geweest kunnen zijn,

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 september 2018
Aantal keren bekeken: 2829

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch