Skip to main content

Octopussy (610)

11 oktober 2017

Eind januari van dit jaar kreeg notaris Johan van der Veen een mail in de gleuf. Van de graag in modder roerende publicist Hans Mauritz, die al eerder een tête à tête met Johan had genoten. Ging over de kwestie rond de bezittingen van de heren Schumacher en Van den Hemel (beiden rip), die zo listig waren ingepikt door de al even rippe “ome” Jaap Kroonenberg (1) en waarmee onze Johan in een iets latere fase qq. bemoeienis kreeg. Mauritz hing in zijn bovengenoemde missive aan de neus van Van der Veen dat er een voorlopig getuigenverhoor in de steigers was gezet en somde de namen op van zes meisjes en twee heren die voor de kadi zouden worden gesleurd. Een van die heren was notaris Arend Woortmann, die in dit artikel al eens tegen een smeerbeurt was aangelopen.
Op 3 maart om kwart voor 12 hoorde Johan de brievenbus van zijn compu weer eens klepperen. Het bleek een nieuwe mail van Hans te zijn. Hij vroeg aan Johan of hij het volgende van commentaar wilde voorzien. Komt ie:

“ 1. U bent eigenaar van het landgoed in Fontenoy, gelegen aan Chemin Porte aux Champs 1 te 02290 Fontenoy (zie bijlage).
  2. Het aankoopbedrag zou zijn betaald vanaf de derdenrekening van uw kantoor (BV).”.

Of naar aanleiding daarvan nog een levendige correspondentie is ontstaan tussen de publicist en de notaris onttrekt zich aan onze waarnemening. Maar zoals we in dit artikel al eens hebben onthuld werd Mauritz ruim een maand later in een kerker geworpen en ging Jan Piet van Rossum, de bef die voor het aangekondigde voorlopig getuigenverhoor had gezorgd, dezelfde weg. Op het eerste gezicht hadden beide gebeurtenissen niets met het steekspel rond de nalatenschap van de heren Schumacher en Van den Hemel te maken, maar op het tweede krijg je zo je twijfels. Vooral als je weet wat er verder nog achter de schermen opdook. Stay tuned.

(1) Zie voor dit laagstandje deze aflevering.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 oktober 2017