Octopussy (604)

16 augustus 2017
Hits: 1651

Het zal je gebeuren. Ben je net in een land achter het opgetrokken gordijn even lekker bezig met een handeltje in winkelstenen (1), staan er thuis ineens een stel H. Davidson types voor de deur. Met een aanmaning. Het gebeurde ex-stapelaar Evert Kroon (2). En om moeders en kroost voor verdere ongein te behoeden liet hij als een Buk-raket voor protectie zorgen. In de vorm van heren uit de voorraad van ene Bas Kiepe, hopman van de firma Security Control (3) en toentertijd beveiliger van het nationale dagje haring knagen op Nijenrode en de Provada (4). Ongeveer in diezelfde periode maakte een collega van Basje zijn entree in huize Kroon. Ene John Klein (5). Er zou een geschil zijn gerezen tussen Evert en JDP enerzijds en een paar avontuurlijke ondernemers onder aanvoering van W.H. te A. anderzijds. En uit een diep verlangen om bloedspetters te voorkomen zou John zijn bemiddeling hebben aangeboden. Via diens levenspartner Brigitte Midavaine beschikte John trouwens over een persoonlijke link met de familie Kroon. Brigitte, vlaggeschip van het lifestyle magazine Talkies, was namelijk bevriend met Evert's stiefdochter Daniëlle en verzorgde samen met haar onder andere het peerdenpark van de clan rond Henk Kamp's klasgenoot Willem Zegwaard (6). Op zijn beurt stond John weer op goede voet met Peter R. en Hendrik van den Hombergh (7) en met die ontroerende vaststelling hebben we voor vandaag stazione termini bereikt. Stay tuned.

(1) In eerdere afleveringen van deze serie hebben wij het indertijd al een paar keer aandacht besteed aan Evert's avonturen in Praag. Een daarvan had betrekking op een winkelcentrum dat beheerd werd door een vriend van Evert, Gerard Peek. Volgens insiders ging het om een wasbeurt van ondeugende poen.
(2) Zie Evert's ontboezemingen aan het adres van voormalig hoofdofficier van Justitie Leo de Wit. Daarin beweert hij ondermeer geen zaken te hebben gedaan met louche lieden uit de stenenbranche. Komen we t.z.t. nog wel op terug. In ieder geval meldden zich in die tijd wel een van de niet al te deftige gebroeders Piceni zich met enige regelmaat bij Evert op de stoep om een cashbedragje af te leveren. Zou verband hebben gehouden met het gebruik van Evert's snelle Pershing motorjacht, dat naar verluidt voorzien was van een dubbele bodem.
(3) Bas kwamen we tegen in dit bericht uit Quote.
(4) De Provada is een jaarlijks stenenfestijn in Amsterdam onder regie van Flipje Kerkhoven over wie wij in deze serie vele jolige berichtjes wisten te produceren.
(5) Voor John Klein verwijzen wij met warmte naar een strofe uit het schrijven van Peter van Haperen aan JDP-bef Joske de Koning in aflevering 28 van de serie “Fred en de deals”.
(6) De clan trok al eerder onze aandacht en dat vond zijn weerslag in de series “Schimmen achter Pim” en “Octopussy”. Zegwaard zou het magazine hebben gefinancierd nadat het eerst de bietenberg was opgegaan.
(7) Voor Hendrik (rip) verwijzen wij naar de serie “Borrels en beeld”, “Letselschade” en “Tussen premies en piraten”. Verder was dear old Hendrik nog een van de founding fathers van Terra Vitalis. Bij leven een druk baasje dus.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 augustus 2017
Aantal keren bekeken: 1651

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch