Skip to main content

Octopussy (599)

25 juni 2017

Kijk eens wat we nou hebben gevonden. Een echte zeekakkelobbes. Captain Harold Lee Rosbach uit Fort Lauderdale Florida. Aanvankelijk runde hij restaurants in de Zuidas van de USSA en zelfs op een exotische vlek in het Caraïbisch gebied. Maar toen ie 35 was veranderde hij van koers en maakte zijn entree in de luxe jachtwereld van Florida. Drie jaar geleden richtte hij de firma “Below Deck” op en verzorgde hij samen met zijn vrouwtje en zijn crew voor het gevulde deel van de Amerikaanse samenleving exclusieve zeetochtjes rond Florida, die door de thuisblijvers live konden worden gevolgd dankzij de zegeningen van de sociale media. Over de administratie en het management van dit moois hoefde Harold Lee geen pijn in zijn hoofd te hebben. Die berustten bij “Below Deck Charters” op het adres 1122 Walters Mill Road in Forest Hills.
Begin dit jaar werd onze captain out of the blue geconfronteerd met de financiële schipbreuk van zijn “Below Deck”. Er was faillissement aangevraagd wegens een flink aantal tonnetjes schuld bij in totaal tussen de 40 en 50 crediteuren. Naar eigen zeggen wist hij niet door wie de actie was ondernomen en dat ie het ging uitzoeken. Maar wij hebben het zongebruinde vermoeden dat Harold Lee wel degelijk wist wie er verantwoordelijk was voor het onverwachte echec: het management. En dat was niemand anders dan de kwalijk in het nieuws zijnde Simon Tusha en diens echtgenote Gretchen Aurand. Dezelfde Simon die in 1999 al een keer voor het luik ging wegens de handel in pakketjes ondeugende cheques, desondanks carrière maakte bij Google (zeker niet gegoegeld) en in die woelige periode gebruikmaakte van een door ene Howard Weinberg bestierde wasstraat om 1,7 meloen dollar van de Nederlandse stenenstapelaar Rudy Stroink buiten de tengels van de Amerikaanse blauwe brievenbrigade te houden. En hoe doddig nou, in Howard's wasstraat kregen ook de opbrengsten van een omvangrijke cokehandel een sopje. Coke die door meerdere “muilezels” vanuit Californië bij klantjes in het oosten van de USSA werd bezorgd. We weten niet hoe dit bij u allemaal valt, maar wij krijgen bij de combinatie van Google, coke en bootje varen in Caraïbische wateren de onweerstaanbare neiging om aan de CIA te denken. Overdreven? We zullen zien. Stay tuned.

Peter
Stom Toeval dat na het vertrek van Stroink bij TCN ook hier Zwarte Ridder Peter Zwart (ex CFO van Lanschot)hoofdbestuurder van alle vennootschappen werd
Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 juni 2017