Octopussy (594)

12 juni 2017
Hits: 875

Wij suggereren niks. Wij zetten alleen wat dingetjes achtermekaar. Een beetje ten overvloede misschien, maar dat moet dan maar. Analyze this:
Wij hebben in deze serie vanaf 2014 een bolderkar met info de cyberruimte ingereden over het wel en wee binnen de Schumacher Kramer Stichting en de verwevenheid daarvan met een formidabele erfeniskwestie. Daarbij draait 't om het stenenimperium dat ome Jaap Kroonenberg (rip) indertijd heeft kunnen opbouwen na een listige overname van de bezittingen van het duo Schumacher-Van den Hemel (beiden rip). Met assistentie van het crème uit de wereld van het notariaat. Oorzakelijk verband of niet, maar kort nadat wij de stichting voor het eerst in het zonnetje zetten nam textielhandelaar Jet Scheffer daar afscheid als toezichthoudster om zich verder te wijden aan het welzijn van Pakistaanse koters en een Italiaans-Zuidafrikaans mengsel van koffie en grappa. Mogelijk zag ze een wolkje eilie in het verschiet.
Zoals gezegd, bij deze listen en lagen waren een paar als netjes bekend staande notariskantoren actief en mocht deze affaire full monty in de openbaarheid komen zou dat niet alleen ernstige afbreuk doen aan het imago van de betrokken kantoren maar ook aan dat van meneer de notaris in het algemeen. Is dat goed? Het is maar hoe je het bekijkt.
Op het moment dat Jan Piet van Rossum ten behoeve van de twee telgen van Van den Hemel senior een voorlopig getuigenverhoor op de rails wilde zetten, werd hij ervan beschuldigd briefjes van Klaas Otto uit de petoet te hebben gesmokkeld. Niet veel later viel een ploeg Brabantse smurfen (?) bij Jan Piet privé binnen. Zij stommelden rechtstreeks naar de kelder en het schuurtje in de tuin waar ze wat gedateerde apparaatjes aantroffen waarmee met wat goeie wil ondeugende snoepjes gemaakt konden worden. Plus in een gangetje wat ouwe rommel van een armzalig wiettuintje. Niet van Jan Piet zelf. Van een ouwe huurder, maar leg dat maar eens uit aan Brabantse smurfen of het Haagse OM-team onder leiding van Miranda de Meijer. Een ravissante blonde verschijning die zich ooit nog eens heeft gemanifesteerd in de modellenwereld en met wie wij als we ons niet vergissen in het verleden ook een spits appeltje hebben mogen schillen. Miranda staat op goede voet met Nora van Oostrum. Net als Miranda een mevrouw die er zijn mag en die als we goed zijn ingelicht vroeger eveneens een tijdje als model heeft gefungeerd. Dumb blonde? Dachten het even niet. Mede dankzij haar professorale voorstudie is zij sinds 2012 woordvoerder van de ... Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Bij haar aantreden zei Nora ondermeer het volgende:

Nu is het moment waarop we gezamenlijk het belang van het ambt moeten onderstrepen en de schouders eronder moeten zetten. Benadrukken wat we kunnen en waar we voor staan, nu en in de toekomst”.

Nog veel sterkte Nora. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 juni 2017
Aantal keren bekeken: 875

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch