Skip to main content

Octopussy (577)

14 maart 2017

Nee. Voor zover wij weten zit bef Jan Piet van Rossum nog steeds in de lobby van een Stef Blok-hotel. Naast het pleemobiel materiaal dat het OM bijmekaar wist te frutselen om Jan Piet's connectie met brommerliefhebber Klaas Otto te ontdoen van zijn heliumkarakter, was er nog wat.

Een paar jaar geleden ging een datacentrum in Alphen aan den Rijn de bietenberg op. Het was een van de filialen van een Belgisch bedrijf en je kon zeggen dat er sprake was van een ware aardbeving in dat wereldje. Vandaar dat het faillissement wordt afgewikkeld door een Gronings befkantoor. Maar dit terzijde. Het baasje van de dataverzamelaar in Alphen zou niet ver van zijn onderneming op het lokale bedrijventerrein hebben gewoond. Na het echec wilde hij er wel even uit en hij zou zijn bef, Jan Piet, hebben gevraagd of die zijn pand een beetje in de kieren wilde houden. Wilde ie wel. Hij liet een Tsjech in het pand wonen en wat is er mis met een Tsjech? Niks. Alles leek dus voor de bakker. Tot een meisje uit Erdoganistan in de Tsjechische orbit verscheen. Ook niks mis mee. Maar niet veel later maakten een paar vendelzwaaiers uit datzelfde land hun entree. En dat betekende helaas iets andere döner. Had Jan Piet weet van deze liaison? Die had wel wat anders aan zijn hoofd.

Kortgeleden nam het wettig gezag in Alphen een armetierig restant van een bescheiden “plantage” in beslag. Plus nog wat chemicaliën. Arrestaties? In het lokale sufferdje wordt nergens melding gemaakt van een Tsjech of van een paar Turken. Maar Jan Piet zou wel in verband zijn gebracht met de vondst van het rommeltje. Ergens moet iemand bij het OM de pest aan hem hebben. Waarom? Moet u even naar aflevering 575 van 6 maart. Daar staan wat mogelijkheden uitgestald. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 maart 2017