Skip to main content

Octopussy (567)

19 december 2016

Moet toch een winstgevende business zijn. Die textielhandel. Ook in het geval van Jet Scheffer, jarenlang het baasje van Jettex en de schatbewaarder van de door wijlen ome Jaap Kroonenberg genaaste Schumacher Kramer stichting. Jet heeft namelijk niet zo bar lang geleden een school geschonken aan kansarme cq. kansloze koters (inclusief meisjes) in het noorden van Pakistan. Een school die onder de paraplu van TCF opereert. TCF staat voor The Citizens Foundation die in 1995 in Karachi ontsprong en in de loop van de tijd onder andere in de UK en de USSA buiten zijn oevers is getreden. Transparante club? Mwa. Alleen bij het filiaal in de USSA staat de hele bestuurlijke meute frank en vrij op het net. President blijkt de Pakistaan Zarra Sehgal te zijn. Een ouwe Young Global Leader bij de konkelclub in Davos en momenteel opperhoofd van de afdeling logistiek binnen het wereldwijde befkantoor Clifford Chance, dat ook in Amsterdam een plekje heeft gevonden. Wel lekker als je langs humanitaire weg contact kan onderhouden met een knoert van een befkantoor als je bijvoorbeeld juridische problemen ondervindt bij de transport van textiel of andere interessante Pakistaanse exportproducten.
Een ander bestuurslid van TCF USSA is de uit Lahore afkomstige Abdullah Jafari, die zijn vleugels heeft uitgeklapt in Houston Texas. Ondermeer als dirrek van de door Saudische ondernemers in de lucht gehouden Skyways Airlines, dat jets leverde aan iedereen die het kon betalen. Een van de cliënten van Skyways was de Saudische prins Nayif (ook wel Nayef) bin Fawwaz al-Shalaan al Saud, die bij ons in 2002 een ereplekje kreeg in de serie “De cocaprins” vanwege het smokkelen van Witte Neus met een vliegtuig van Jafari's firma (1). Nou kan je onze Jet Scheffer niet verwijten dat in TCF een verdachte goudrenet zit. Maar als je bedenkt dat ze jarenlang in de slagschaduw heeft gebivakkeerd van ome Jaap Kroonenberg en diens gappie Pierre Salik word je toch overmand door twijfel. Goeie doelen of niet. Stay tuned.

(1) Goegel voor wat meer interessante info over deze royal in de Neusindustrie en Skyways International naar het artikel “Mohammed Atta and prince Nayef”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016